Ми у Facebook
19.08.2015, 11:40

Відкрий Рівне: зелена Північ

Проект “Відкрий Рівне”, який ми розпочали до Дня міста Рівне, викликав чималий інтерес читачів - окремі з них і самі долучаються до підготовки матеріалів про наше місто. Сьогодні - саме така розповідь: про мікрорайон "Північний" розповідає його мешканець!
Є у Рівному один із наймолодших мікрорайонів під досить прісною і невигадливою назвою «Північний». Ну які можуть біти асоціації зі словом «північний», «північна»? Хіба що, холод, зима, снігова пустеля, тундра і т.д. Але наш Північний не такий!

Це один з найзеленіших районів міста. Він досить мальовничо розкинувся на декількох пагорбах між вулицями Р.Шухевича, Будівельників, Черняка та заплавою річки Устя.

У ньому є досить популярний зелений і світлий молодий парк «Просвіти» з гарним дитячим майданчиком. В погожі дні в цьому парку на галявинах відпочивають та загоряють жителі навколишніх будинків, навіть часто готують шашлики.



У парку дуже полюбляють гуляти молоді батьки з маленькими діточками. А їх там на диво багато, чому не можна не порадіти. Тобто парк став такою собі народною зоною відпочинку.

Є стадіони біля шкіл №25 та №28, на яких постійно ентузіасти та прихильники здорового способу життя займаються на різних снарядах, грають у футбол, просто бігають. Одного разу автор був немало здивований, коли вже в сутінках, десь о 22 годині побачив групу бігунів на стадіоні. Майже ніч – а люди бігають!



Недалеко від стадіонів знаходиться також популярний плавальний басейн, в який відвідувачі приїздять з усього міста. Не стоїть порожнім і великий спортивний майданчик біля дитячого садочку на вул. Р.Шухевича. А у вихідні дні на ньому вже багато років постійно грає команда аматорів.

Колись, років з 15 тому, в цей район ходив всього один автобус, а зараз є декілька маршрутів тролейбуса, є близько десятка автобусних маршруток, які ходять частіше, ніж метро у столиці. Нема ніяких проблем за 10-15 хвилин дістатись до центральної частини міста. Нещодавно капітально була реконструйована вулиця Є.Коновальця, яка стала майже бульваром і виглядає досить привабливо. Вулицю розширили, облаштували декілька нових зупинок для автобусів, поставили сучасну оцинковану огорожу.



А біля вул. В.Дивізії з місяць тому було здано в експлуатацію декілька нових будинків і влаштовано свято з цього приводу.

Також колись була дуже велика проблема з магазинами і покупки доводилось робити в центрі. А зараз в районі є три(!) великих супермаркети ("Арсен", "Фреш", "Новус"), трішки менший магазин "Сільпо", декілька ринків, великий торговельний центр "Шок", де, зокрема, продають меблі, магазин керамічної плитки, новий магазин будматеріалів, аптеки, численні маленькі продуктові магазинчики та кав’ярні. У навколишніх жителів є великий вибір, куди піти і що придбати.

В районі закінчують будувати нову велику церкву, яка на смак автора, є однією з найгармонічніших і симпатичніших в м. Рівне в архітектурному плані.



Крім парків, навколо району багато природних зелених зон, де також можна погуляти. Насамперед – це широка заплава р. Устя, де гніздяться дикі качки та інші болотні птахи. Увечері прямо з балконів деяких будинків можна спостерігати розминочно-тренувальні польоти диких качок.



Милують око широкі великі поля за вулицею Будівельників, через які кожного року протоптуються польові стежки в сусіднє с.Шпанів. Цими стежками ходять не тільки жителі Шпанова, а і просто гуляють жителі нашого мікрорайону. Дихають свіжим повітрям, милуються широкими ланами. А види там – ну дуже гарні! Словами важко описати - це треба бачити на власні очі.

Одним словом, наш «Північний» - це один з найзеленіших, один з найбільш облаштованих районів і тому є дуже привабливим для проживання куточком нашого міста!

...Ми вже готуємо для вас нові факти про Рівне - а тим часом запрошуємо допомогти нам разом краще відкрити рідне місто — коментуючи наші матеріали, надсилаючи власні думки, спостереження, фото!

Нагадаємо, до 22 серпня щодня читайте на OGO.ua розповіді про 10 різних куточків Рівного. А 23-24 серпня на порталі OGO.ua відбудеться інтернет-голосування за “Найкращий район РівнОГО”. У День міста, 25 серпня, ми оголосимо, який район переміг. А після Дня міста передамо бібліотеці, яка знаходиться саме в цьому районі, комплект цікавої та корисної літератури.

До формування подарункової бібліотечки ми запросимо долучитись усіх бажаючих — отож, слідкуйте за оголошеннями на порталі!

Відкриймо Рівне разом!







На правах реклами