Ми у Facebook
09.09.2015, 13:00

Сім жахливих способів досягнення жіночої краси [+Фото]

Напевно не раз ви чули вислів: "Краса потребує жертв". Жахливо лише те, що ця фраза іноді стає страшною реальністю.
Сучасні жінки у гонитві за ідеалами знищують свою справжню красу, жіночність, індивідуальність. Напевно найжахливішим наслідком цієї гонитви сьогодні є анорексія.

Анорексія - хвороба сучасності



Подібні смертельно небезпечні способи досягнення ідеалів використовували і колись.

Так, у 19 ст. щоб зробити свою фігуру ідеальною жінки стягували її тугими корсетами. Такі дії спричиняли значне зменшення внутрішніх органів та навіть ламання ребер. Уявіть, з яким постійним болем доводилося боротися цим жінкам через красу.



Також у цей період модно було їсти миш'як для того, щоб мати гарний вигляд, округлість форм, блиск в очах. Але цей спосіб часто доводив до виникнення зобу, а іноді й до смерті. Відхилення від правил його вживання також могло обернутися смертю.



Багато жінок у минулі часи також піддавалися тенденції вселенню у свій організм так званих стрічкових черв'яків. Дані паразити, оселяючись в шлунку, поглинали усі поживні речовини, що сприяло схудненню. Уявіть лише, як жили жінки знаючи, що у них в шлунку знаходиться черв'як, який іноді сягав кілька десятків метрів.


У 10 ст. задля досягнення лялькового розміру стопи, китайці вирішили туго перев'язувати стопи маленьких дівчат, щоб ноги перетворилися на "золоті лотоси". Такі дії призводили до деформації стопи, кульгавості та завдавали жахливого болю жінкам.



Особливої популярності у 1930-ті роки набула французька косметика, за допомогою якої можна було позбутися будь-яких недоліків шкіри обличчя. Лише згодом через її застосування у жінок почали відвалюватися щелепи.



Для того, щоб отримати сяючий погляд та збільшити зіниці жінки також користувалися соком рослини "беладонни". Ефект і справді був неймовірним, але після її застосування красуні могли повністю втратити зір.



А у 1700-х роках модним стало використання свинцевої пудри, яка робила шкіру гладенькою та приховувала недоліки. Та мало хто здогадувався, що згодом така косметика викличе пухлини мозку, параліч та збій усіх систем організму.

Сьогодні навіть страшно подумати про такі жертви заради краси. Але у будь-який час існують свої жахливі способи досягнення ідеалів і сьогодення не виключення!





На правах реклами