Ми у Facebook
19.08.2015, 19:45

Як зберегти квіти надовго: квіткова "консервація"

Квіти - улюблений подарунок для багатьох жінок, але дуже жаль, коли він втрачає свій неймовірний вигляд. Для того, щоб довше насолоджуватися улюбленим букетом, ви можете "законсервувати" його.
"Консервування" квітів відбувається за допомогою гліцерину, який можна придбати у будь-якій аптеці. Таким чином ви зможете зберегти подарунок надовго. Квіти зберігають форму, лише колір злегка тьмяніє.

Отож, щоб "законсервувати" квіти вам знадобиться: гліцерин, вода, прозорий скляний або пластиковий посуд з кришкою. Квіти для такого зберігання краще брати з грубими стеблами і листям - вони матимуть кращий вигляд.

Для "консервування" квітів вам необхідно підготувати їх: підріжте стебла навскіс, видаліть листя знизу та розщепіть стебло на 5-6 см. Потім помістіть квіти у посудину.

Для розчину гліцерин змішайте з кип'яченою водою у пропорції 1:3. Охолоджений розчин залийте у ємність з квітами. Якщо квіти посунулися, можете підправити їх розташування за допомогою пінцета чи палички.

Потім посудину щільно закриваємо кришкою і ставимо на полицю. Через певний час розчин може помутніти внаслідок з'єднання з квітковим пилком, соком. Тоді можна злити розчин і залити новим таким же. Після цього квіти лишатимуться незмінними.



"Консервуйте" квіти і насолоджуйтеся їх красою ще довгий час!

Статті до теми:

Як зберегти квіти у вазі? [+ПОРАДИ]

Їстівні квіти - модний тренд у сучасній кулінарії

Незвичайні квіти, які нагадують щось інше [ФОТО]





На правах реклами