Ми у Facebook
20.08.2015, 08:00

Держава не забороняє видобуток бурштину приватним компаніям — Кабмін

Жодних законодавчих підстав для заборони приватним компаніям видобувати бурштин немає. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський в інтерв’ю виданню “Урядовий кур’єр”.
“Компанії повинні мати кадрове та технічне забезпечення, а також пройти ліцензування для здійснення видобувних робіт”, — додав він.

У Рівному вилучили рекордні 2,5 т бурштину

Також, за словами Вощевського, потенційні запаси бурштину в надрах країни можуть становити від 2 до 10 тис. тонн, але для їх підтвердження держава має забезпечити проведення комплексу геолого-розвідувальних робіт.

“Лише їх проведення дасть змогу відкрити нові родовища, що є важливим з точки зору стратегії розвитку галузі”, — сказав урядовець.

У вилученого в Рівному бурштину знайшовся власник

Віце-прем’єр-міністр України наголосив, що не варто вести розмови про легалізацію видобутку місцевим населенням, так як місцеві жителі мають бути максимально залучені до діяльності підприємств.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський доручив Міністерству екології та природних ресурсів розробити дорожню карту щодо видобутку бурштину в Україні.

Як повідомляв УННВощевський доручив Державній службі геології та надр провести комплексний аудит ресурсного потенціалу надр та потужностей видобутку корисних копалин в Україні.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ