Ми у Facebook
20.08.2015, 18:45

Жителів Рівненщини, що побили міліціонерів, позбавили волі

Минулої зими 21- та 22-річний мешканці села Карпилівка Радивилівського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, порушували громадський порядок біля нічного магазину в Радивилові. Молодики голосно кричали, вживали ненормативну лексику та намагалися вчинити бійку.
На місце події направили піший патруль з охорони громадського порядку в складі молодшого інспектора-кінолога Кінологічного центру при УМВС України в Рівненській області, інспектора патрульної служби та дільничного інспектора міліції.

На вимогу правоохоронців припинити хуліганські дії чоловіки не реагували та відмовлялися проїхати на освідчення. Дебошири чинили опір міліціонерам та намагалися залишити місце події на автомобілі «Опель Комбо», завдавши таким чином молодшому інспектору-кінологу тілесних ушкоджень. Міліціонер із переломом кісток носа змушений був звернутися за допомогою медиків. Така травма належить до легких тілесних ушкоджень з короткочасним розладом здоров’я.

За фактом умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень, у зв`язку з виконанням ним службових обов’язків, слідчим відділом Радивилівського РВ УМВС було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 Кримінального Кодексу України.

Під час судового розгляду справи підозрювані свою вину визнали та щиро розкаялись у скоєному, запевнивши присутніх, що повністю відшкодують заподіяну моральну та матеріальну шкоду.

Зваживши на всі обставини справи, районний суд засудив молодиків до двох років обмеження волі. Однак на підставі статті 75 Кримінального Кодексу України звільнив їх від відбування покарання, встановивши один рік випробувального терміну.

Джерело: РадивилівІнфо





На правах реклами