Ми у Facebook
20.08.2015, 20:15

Чай в пакетиках: смакота чи небезпека

Чай в пакетиках щодня потрапляє у чашки мільйонів людей. Але чи насправді швидкість і зручність його використання виправдовує завдану шкоду?
Чай в пакетиках дійсно позбавляє нас зайвих клопотів із приготуванням смачного напою. Багато таких чаїв дійсно смачні і натуральні. Але більшість виробників використовують чайні пакетики для продажу "сміття", що в них знаходиться.

Річ у тому, що чай в пакетиках дає шахраям можливість нас обдурити, і помістити замість подрібненого якісного чаю чайну пил, тобто відходи чайного виробництва.

Неозброєним оком вміст чайного пакетика проаналізувати непросто, але визначити підміну подрібненого чаю дешевим пилом все ж можна. Досить відкрити упаковку чаю і оцінити її чистоту - якщо бурий порошок висипається крізь пакетики і бруднить коробку, то це уже свідчить про низьку якість чаю.

Чому пакетики так швидко заварюються? Тому що дешевше купити чай низької якості, додати до нього барвник і видати за вищий сорт. Правда, в описі складу на упаковці барвники не вказуються. Виявити барвники в чаї легко - досить опустити пакетик з чаєм в холодну воду. Якщо вона починає забарвлюватися, то це завдяки фарбі. Ще можна покласти в чашку шматочок лимона - натуральний чай швидко посвітлішає.

Виробники харчових продуктів рідко вказують, які саме ароматизатори входять до складу продукту. І не випадково - адже синтетичні ароматизатори містять токсичні речовини, які сприяють зростанню ракових клітин, викликають порушення функцій печінки, змінюють обмін речовин.

Що стосується самого пакетика для чаю, то в більшості випадків фільтрувальний папір піддається просоченню спеціальними синтетичними смолами, розчиненими в спирті або ацетоні, що не найкращим чином позначається на вашому здоров'ї.

Як перевірити, чи можна пити куплений чай? Ціна ролі не грає - адже саме дорогі сорти чаю найчастіше підробляють. Але якщо після заварювання чаю на поверхні напою з'являється невелика пінка - чай свіжий, якщо ні - то його зібрали більше двох років тому. Зіпсований чай так само залишає після себе темний слід-осад на стінках чайника.

Будьте обережні при виборі чаю. Найкраще користуватися натуральними травами для чаювання, підготовленими власноруч!

Статті до теми:

Вісім переваг щоденного вживання чаю

7 причин пити зранку теплу воду з лимоном





На правах реклами