Ми у Facebook
22.08.2015, 11:45

Як вберегти дітей від аварій на дорозі, - поради рівненських ДАІшників

Добігають кінця літні шкільні канікули. І це дуже вдалий час для того,щоб повторити зі своїми дітьми Правила дорожнього руху. Адже, як правило, за літо вони відвикають від інтенсивного руху транспорту, і для того щоб на початку навчального року малюкам не було важко відновити ці знання, нагадувати їм основи безпечної поведінки на дорозі потрібно вже сьогодні. І зробити це повинні саме ми - дорослі.
Невелика пам'ятка містить прості правила, які дозволять уберегти і захистити дітлахів від аварій.

У Костополі постраждав велосипедист

1. Регулярно нагадуйте дитині основи безпечної поведінки на дорозі. Пам'ятайте, що краще запобігти дорожньо-транспортній пригоді, ніж потім шкодувати про те, що трапилося. Маленьким дітям краще пояснювати Правила дорожнього руху в ігровій формі, за допомогою спеціальних ігрових книг, навчальних відеоматеріалів.

2. Щодня під час прогулянок пояснюйте дитині правильні дії в складній дорожній ситуації. Заздалегідь напередодні 1 вересня пройдіть з дитиною кілька разів по маршруту до школи і назад. Зверніть його увагу на дорожню розмітку, дорожні знаки, світлофори.

3. При перевезенні дитини в автомобілі обов'язково використовуйте ремені безпеки і спеціальні дитячі утримуючі пристрої. Вони дозволяють у кілька разів знизити тяжкість наслідків при аварії і допоможуть зберегти дитині життя.

4. Якщо в салоні машини перебувають неповнолітні, необхідно бути акуратніше і не здійснювати різких маневрів.

5. При проїзді дитячих садків, шкіл і місць відпочинку дітей, завчасно знижуйте швидкість, будьте готові до раптової появи дитини на дорозі.

На Сарненщині збили мотоцикліста

6. Перед покупкою дитині велосипеда або мопеда заздалегідь обговоріть з ним про правила поведінки на дорозі, докладно роз'ясніть, які його обов'язки як водія, де, як і в якому віці він може рухатися по проїзній частині. Не забувайте про вело-та мотошоломі, а також про інші засоби захисту, які покликані пом'якшити удар при можливому зіткненні або падінні.

7. І найголовніше, намагайтеся виховувати дітей власним прикладом: ніколи і ні за яких обставин не порушуйте в їх присутності Правила дорожнього руху, будучи як пішоходом, так і водієм.

Безпечних Вам доріг!

За матеріалами прес-служби УДАІ УМВС України в Рівненській області.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ