Ми у Facebook
22.08.2015, 14:33

Відкрий Рівне: найбільший прапор і "падаюча вежа"

Сьогодні - завершальна, десята розповідь у рамках проекту “Відкрий Рівне”, присвяченого Дню міста Рівне. Ми підготували для вас цікаві факти про Рівне та проводимо інтернет-голосування за найкращий район РівнОГО! Відкриваймо Рівне разом!
Наша розповідь виходить 22 серпня - напередодні Дня державного прапора України. Отож, почнемо її зі згадки про найбільший у Рівному державний прапор. Вивішений він на башті Рівненського льонокомбінату, якому цьогоріч, до речі, виповнилось 40 років. Розміри прапора-рекордсмена - 4 на 5 метрів, а древко має завдовжки 8 метрів!

Автором "рекордного" задуму є власник льонокомбінату Олег Червонюк. Прапор виглядає особливо ефектно у темну пору доби, коли підсвічується.

А сама 50-метрова башта має цікавий ефект. Річ у тім, що проїжджа частина вулиці Льонокомбінатівської, яка веде до підприємства, розміщена під невеличким кутом. А тому, коли поступово під'їжджаєш до льонокомбінату і при цьому постійно дивишся на башту, вона, здається, ніби повільно опускається донизу!



Під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності і Дня міста традиційно поряд із державним прапором України майорітиме прапор міста Рівного. Його було затверджено трохи більше 20 років тому - розпорядженням голови мiської ради від 17 березня 1993 року.

ГОЛОСУВАТИ ЗА НАЙКРАЩИЙ РАЙОН РІВНОГО

Прямокутне полотнище складається з трьох горизонтальних смуг блакитної, зеленої та бiлої, зi спiввiдношенням їх ширин як 5:1:5, на двох верхнiх смугах на вiдстанi 1/3 довжини прапора вiд древка зображений герб мiста.

Прапор мiста є одним з символiв мiського самоврядування. Прапор Рiвного створено за чинними канонами з використанням гами кольорiв iсторичного герба мiста (автор - архiтектор Леонід Закревський). Прапор має три повздовжнi смуги: голубу (5 частин), зелену (1 частина) та срiбно-бiлу (5 частин). З лiвого боку полотнищ, на третину довжини голубої та зеленої смуг, вписано зображення iсторичного герба мiста у срiбно-бiлому виконаннi.

22 серпня на майдані Незалежності готуються до підняття прапора міста Рівне
22 серпня на майдані Незалежності готуються до підняття прапора міста Рівне


На відміну від "падаючої башти", наступну "цікавинку" можна побачити лише піднявшись у небо. Мова - про "серце Рівного", яке, як виявляється, знаходиться на мікрорайоні "Північний". Власний кореспондент телеканалу "1+1" Олександр Курсик сфотографував з літака будівлі мікрорайону "Північний" - і виявилось, що будинки № 10, 14, 6 та 12 на вулиці Євгена Коновальця, якщо дивитись на них згори, утворюють... серце!



Оригінальне фото Рівного отримало неабиякий резонанс в інтернет-спільнотах "НеТипове Рівне", де його розмістив наш колега-журналіст!

...Десята розповідь у рамках проекту "Відкрий Рівне" добігає кінця, але ми і надалі шукатимемо для вас нові цікаві факти про Рівне і ділитимемось ними на порталі OGO.ua. А тим часом запрошуємо допомогти нам разом краще відкрити рідне місто — коментуючи наші матеріали, надсилаючи власні думки, спостереження, фото!

Нагадаємо, що нині на порталі OGO.ua розпочинається інтернет-голосування за “Найкращий район РівнОГО”. Щоб зробити свій вибір, у вас є два дні - 23 і 24 серпня. У День міста, 25 серпня, ми оголосимо, який район переміг. А після Дня міста передамо бібліотеці, яка знаходиться саме в цьому районі, комплект цікавої та корисної літератури.

Візьміть участь у голосуванні - оберіть найкращий, на вашу думку, район РівнОГО!

ГОЛОСУВАТИ

До формування подарункової бібліотечки ми запрошуємо долучитись усіх бажаючих — отож, завітайте до редакції "ОГО" до 27 серпня і зробіть свій внесок у корисну справу!

Відкриймо Рівне разом!

При підготовці статей використані матеріали сайту "Вiртуальне мiсто Рiвне" © www.rivne.org





На правах реклами