Ми у Facebook
23.08.2015, 14:00

У Рівному відбулися урочистості до Дня прапора [+Фото]

23 серпня в Україні відзначається державне свято — День державного прапора, який був встановлений Указом Президента Україні від 23 серпня 2004 року.

У Рівному ж урочиста церемонія підняття Державного прапора України відбулася традиційно на майдані Незалежності синхронно з усіма містами України о 9:00 годині ранку.

Нагадаємо, що сьогодні, 23 серпня, відзначаємо День Державного прапора

Вірші до Дня державного прапора та Дня незалежності України

Враховуючи ранню пору, на свято зійшлося чимало рівнян та гостей міста. Участь у церемонії також взяли міський голова Рівного Володимир Хомко, усі його заступники, керівники структурних підрозділів міськвиконкому, силових структур, МНС, Департаменту виконання покарань, учасники АТО, військовослужбовці, освітяни, історики, культурні діячі та ін.



У своєму зверненні до громади Володимир Хомко наголосив, що флагшток, на який сьогодні було піднято державний прапор України, було тут поставлено за часів іншої країни і для іншого прапора. Ні тої країни, ні того прапора уже не існує.
«Дорогі Рівняни і гості міста! Збулася споконвічна мрія мільйонів українців – ми маємо свою країну, а її прапор сьогодні вшановуємо. Вшануймо сьогодні також і тих, хто поклав своє життя за наше національне знамено. Вшануймо усіх – і тих, хто перебував у концентраційних таборах, і тих хто погинув за цей прапор під час ІІ світової війни, і після неї і зараз гине. Бажаю усім нам, щоб ми дочекалися того часу, щоб Україна стала економічно розвинутою, європейською, демократичною країною!», - сказав міський голова Рівного.








На правах реклами