Ми у Facebook
24.08.2015, 17:17

Як змінювалося Рівне від 18 століття до сьогодні [+Фото]

Зміни "обличчя" нашого міста від 18 століття до сьогодення можна побачити на картинах художників, які зображали Рівне.
У проекті "Рівне в мистецтві художників 18-21 ст." представлені близько півсотні робіт, створених гостями міста або його мешканцями. На картинах можна побачити вже добре знайомі всім панорами Рівного, а також цікаві пейзажі, яких вже не можна побачити у сучасному місті.

ФОТОРЕПОРТАЖ З ВИСТАВКИ

Голова обласної спілки художників Тетяна Лукашевич переконана, що Рівне - це цікава тема для усіх художників, адже вона наповнена теплом і ніжністю. Художники малювали ті куточки нашого міста, які зачепили струни їх душі.



Усім присутнім було цікаво побачити, як змінювалися вулиці, пейзажі міста...Чи не найпромовистішою стала картина Олександра Гуристюка під назвою "Моє Рівне", адже на ній видно центр міста. Він наповнений транспортом, купою пробок та нехарактерними для міста новобудовами.

ФОТОРЕПОРТАЖ З ВИСТАВКИ

Сам автор не бажав коментувати цю картину, адже наголосив, що кожен, побачивши, сам все зрозуміє. Саме роботи пана Олександра займають найчисельніше місце у виставці. Автор запросив усіх на його власну виставку, яка відбудеться вже найближчим часом.



Організатор та ідейний натхненник заходу, фотохудожник Олександр Харват наголосив на тому, що мистецтво допомагає людям правильно мислити і на цих картинах можна прослідкувати цікаві моменти історії нашого міста. Також пан Олександр зауважив, "шкода, що влада не приділяє достатньо уваги розвитку мистецтва. Прикладом цього є те, що на виставку не завітали представники влади чи бізнесу, які б підтримали цю справу".

ФОТОРЕПОРТАЖ З ВИСТАВКИ



Виставка працюватиме до 10 вересня з 12:00 до 18:00 (крім понеділка).

Адреса: м. Рівне, вул. Соборна, 3д. Телефон для довідок: 43-93-38.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ