Ми у Facebook
25.08.2015, 10:30

У Рівному людину вдарило струмом

Несанкціоновані земляні роботи – причина ураження електричним струмом.
22 серрпня о 14.45 год. ПАТ «Рівнеобленерго» отримало повідомлення, що на приватній території за адресою м. Рівне, вул. Пухова 15 людина отримала електротравму.

Виїхавши на місце події, оперативна бригада з’ясувала, що потерпілий, якого господар будинку найняв для встановлення огорожі, за допомогою перфоратора проводив розробку грунта. Під час виконання роботи потерпілий, заглибившись в грунт, пошкодив ізоляцію кабелю 10 кВ і попав під дію електричної дуги.

Машиною швидкої допомоги, яку викликали свідки, потерпілий був направлений в Рівненську обласну лікарню, де йому надали першу допомогу.

На даний час потерпілий госпіталізований, стан, зі слів лікарів, - важкий.

Узгодження на виконання земляних робіт в охоронній зоні кабельної лінії з Рівненським міським районом електричних мереж ПАТ «Рівнеобленерго» господар приватної території не проводив.

Часто несанкціоновані земляні роботи ставали причиною зникнення електроенергії цілих районів міста. ПАТ “Рівнеобленерго” постійно наголошує, що такі роботи можуть привести до ураження електричним струмом!

ПАТ “Рівнеобленерго” вкотре звертається до фізичних та юридичних осіб з проханням дотримуватись встановленого законом порядку проведення земляних робіт.

Для проведення земляних робіт необхідно подавати заяву в Управління житлово-комунального господарства міської ради, яке узгоджує це питання зі всіма зацікавленими підприємствами, що надають послуги електро-, газо-, водопостачання, зв'язку та інші.


Представники ПАТ «Рівнеобленерго», прибувши на місце виконання земляних робіт, повинні провести інструктаж та надати дозвіл на проведення робіт. Необхідно суворо дотримуватись правил ведення земляних робіт поблизу кабелів та правил охорони високовольтних ліній електропередач.


За матеріалами прес-служби ПАТ «Рівнеобленерго»


Статті до теми:

У Рівному викрадають каналізаційні люки

На Рівненщині затримали чотирьох крадіїв

Рівненські ДАІшники фіксують п'яних пішоходів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ