Ми у Facebook
26.08.2015, 09:15

Скоро в кожному дворі України майорітиме державний прапор

До Верховної Ради буде внесений проект закону про державний прапор та присягу на вірність Україні. Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
- Настав час, щоб в Україні був ухвалений закон України про державний прапор. І такий закон буде внесено до Парламенту, - наголосив він. - Цей закон передбачає повагу до національного символу держави, визначає, що в кожній державній установі, в кожній школі, в кожній лікарні й на кожному подвір'ї повинен майоріти український державний прапор. Цей прапор є ознакою нашої єдності, нашої незалежності, віри в наше майбутнє.

Сьогодні у Рівному відбулася церемонія підняття державного прапора

На переконання Глави Уряду, частиною закону про державний прапор України має бути введення присяги на вірність Україні, «коли кожен українець, кожна дитина в кожній школі, студент і депутат Парламенту складає присягу на вірність українській державі - присягу не тільки словами, а серцем і духом, присягу країні, яка бореться й перемагає, країні, яка незламна».

- Наш національний прапор став невід'ємною частиною української незалежності. Зараз весь світ знає, що це прапор держави, яка бореться за свою незалежність, яка бореться проти російської агресії. І це прапор держави, яка перемагає, - сказав він.

23 серпня - День державного прапора

- Наш державний прапор і наша незалежність – це нерозривні поняття. Під цим прапором зараз воюють наші вояки проти російської військової агресії. Україна будує своє майбутнє, своє європейське майбутнє під нашим українським стягом, - сказав Арсеній Яценюк.

За матеріалами прес-служби Рівненської обласної державної адміністрації





На правах реклами