Ми у Facebook
30.08.2015, 09:00

Голландський коваль проводив майстер-класи на Рівненщині

Традиції продовжуються: напередодні фестивалю «Металеве серце України» голландський коваль Хууб Сенсен провів майстер-класи у центрі профтехосвіти служби зайнятості.
У навчальній кузні Гощанського відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості знову зустрілися з добрим другом і партнером – голландським ковалем Хуубом Сенсеном.

Напередодні ІУ Міжнародного фестивалю ковальського мистецтва «Металеве серце України», що відбудеться у Рівному 29-30 серпня, він традиційно спілкується із майбутніми ковалями, які опановують професію у навчальному закладі служби зайнятості. Ця співпраця налагодилася з ініціативи майстра виробничого навчання Сергія Торулі, котрий давно спілкується із знаним ковалем, бував у нього на стажуванні й організовує майстер-класи для своїх учнів та випускників.

Рівненська "Алея кованих скульптур" поповнилась ще одним експонатом [+Фото]

Опановувати ковальство у Гощу приїздять з усієї України, адже цінують уроки Сергія Торулі, сучасні умови навчання та можливості взяти участь у фестивалях, конкурсах, виставках, повчитися у відомих майстрів.

Зараз у Гощі здобувають професію слухачі з Рівненщини, Київщини та Львівщини. Вони зацікавлено взяли участь у майстер-класі Хууба Сенсена, який щоразу демонструє нові технології виготовлення кованих деталей. Ось і цього разу він показав прийоми кування виробу, який може стати елементом кованої огорожі, воріт, дверей тощо. Потім слухачі самостійно спробували повторити побачене.

У Рівному відбудеться фестиваль ковальського мистецтва "Металеве серце України"

Директор Рівненського ЦПТО ДСЗ Володимир Псюк щиро подякував Хуубу Сенсену за його увагу до навчального закладу, допомогу у підготовці майстрів-ковалів, які, опанувавши це цікаве і потрібне ремесло, будуть упевнено почувати себе у житті.



Отож команда ковалів центру профтехосвіти служби зайнятості на чолі із Сергієм Торулею наполегливо готується до фестивалю «Металеве серце України» і запрошує рівнян та гостей міста на свято праці, вогню і металу.





На правах реклами