Ми у Facebook
31.08.2015, 10:00

На Рівненщині освятили пам'ятний знак загиблому Герою АТО

У селі Бригадирівка Радивилівського району освячено пам’ятний знак загиблому воїну Івану Сові. Майже рік минув, як цей відважний герой віддав своє життя заради нас. У день, коли країна відзначала свою 24-ту річницю незалежності, люди прийшли до могили, щоб віддати шану воїну-герою.
На освячення прибули священики Радивилівського благочиння, очільники району, хор духовенства Рівненської єпархії «Анафора», рідні та друзі загиблого. Кожен у душі приніс із собою іскорку любові і вдячності за великий подвиг героя і оборонця нашої землі.

Собором священнослужителів на чолі з благочинним прот. Ігорем Данилюком було звершено чин освячення пам’ятника воїну. По завершенні освячення прот. Василій Сидорук звернувся до всіх присутніх із повчальним словом, розповівши, яку ношу взяв на себе раб Божий Іван, щоб сьогодні з вдячності кожен знайшов час і прибув для спільної молитви за загиблим.

Як Рівненщина прощалася ще з двома героями АТО [+Фото]

Хор «Анафора» вшанував пам’ять загиблого воїна концертом, проспівавши релігійно-патріотичні твори, у яких звучали сум і надія, що ця велика жертва не є марною. Матушка Вікторія Сидорук виконала вірш-пісню « Мамо, не плач, я повернусь весною». А поміж виконанням музичних творів виступали голова Радивилівської райдержадміністрації Олег Ващук, військовий командир спочилого пан Ігор, класний керівник Рівненського муз-училища, де навчався Іван Сова, Наталія Пальчевська.

На Рівненщині відкрили кримінальні справи на 36 військовозобов’язаних

В кінці було виголошено вічну пам’ять герою та виконано духовний гімн України «Боже великий, єдиний...».

Ця могила буде символічним місцем вшанування пам’яті всіх полеглих борців за волю і незалежність України, і щороку 24 серпня тут буде звершуватися поминальна молитва.





На правах реклами