Ми у Facebook
01.09.2015, 19:50

Свято Першого вересня у Здолбунові

Відомий політичний і громадський діяч Володимир Ковальчук 1 вересня привітав учнів та вчителів Здолбунова із Днем знань.
Усі ми родом із дитинства.

Перше вересня – свято, що об’єднує усіх: і дітей, які вперше готуються до школи, і дорослих, у котрих перший осінній день пробуджує в душі світлу ностальгію за дитинством та юністю. Не буде перебільшенням сказати, що хоча школярам та батькам новий шкільний рік починати часом навіть дещо лячно, та все одно перший вересневий день налаштовує на позитив та нові звершення.

Тим паче, якщо на небі яскраво сяє сонце, а навколо – розмаїття вишиванок і осінніх квітів. До слова, побажання миру й було основним серед тих щирих слів, які гості першовересневих лінійок дарували школярам, педагогам та батькам.

Мирного та плідного навчання і справжньої жаги до знань побажав цього дня здолбунівським школярам громадський та політичний діяч Володимир Ковальчук.

- Від щирого серця вітаю вас зі світлим святом та бажаю справжньої наснаги. Учням - до знань, вчителям – до їхньої благородної та такої необхідної усім нам справи, - зазначив він, вітаючи з початком нового навчального року присутніх на святі у Здолбунівській ЗОШ І ст. № 7 - Я дуже хочу, аби у житті першачків все склалося добре. Так, в Україні зараз нелегка ситуація, і ми змушені пройти ці важкі випробування на витримку. Але ми вистоїмо і здолаємо усе. І ті бійці, які захищають нас, зараз думками тут, з вами. Я переконаний, що ви – це справжній квіт нашої держави!



Саме вчителі закладають у житті людини фундамент, зазначив Володимир Ковальчук. Тому школярам потрібно усвідомити це і скористатися тими знаннями, які вони здобувають у шкільних стінах. На цьому політик наголосив під час шкільної лінійки у Здолбунівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 6, у якій він сам свого часу навчався. Натомість директор навчального закладу Петро Мельничук щиро подякував нашому землякові за ту допомогу, яку він надає рідній школі.

А от для педагогів, які прокладають учням шлях у життя, найвищим виявом вдячності є те, що колишні учні з приємністю згадують шкільні часи та дякують вчителеві за мудре наставництво. Володимир Ковальчук від усього серця подякував своїм учителям – Любові Антонівні Мирончук, Володимиру Миколайовичу Скриннику та Емілії Ростиславівні Ющак, що були його класними керівниками у різні періоди від першого по одинадцятий клас.

- Усі ми в школі вчимося жити. Тому щиро дякую вам за все, що отримав у рідному навчальному закладі. Хоч я, звісно, був трохи вертким учнем, - пожартував Володимир Олександрович, вітаючи рідних педагогів з черговим стартом навчання.

Володимир Ковальчук привітав з початком навчання також учнів Здолбунівської гімназії та подарував закладу новенький проектор. А учням та вчителям ЗОШ І ст. № 7 стане у пригоді сучасний принтер «3 в 1».

Зазначимо, що напередодні Першого вересня, у процесі активної підготовки до навчання, батьки місцевих школярів мали змогу отримати у громадській приймальні Володимира Ковальчука найнеобхідніше шкільне приладдя.

- Це для нашої родини дуже суттєва економія коштів, - розповіла Оксана Мельник, мама двох школяриків, - зошити, папки, лінійки, ручки, кольоровий папір – усе це нам доволі дорого обійшлося б. А так, вважайте, на кілька місяців уперед мої діти забезпеченні необхідним приладдям. Так що тепер тільки слідкуватиму, щоб домашні завдання виконували.

Тож відтепер у школах щодня дзвінок кликатиме учнів до навчання. І найголовніше – щоб повсюди він лунав у мирній країні.





На правах реклами