Ми у Facebook
02.09.2015, 14:35

У Рівному розповідали про правила війни

Днями у Рівненському обласному інституті післядипломної освіти відбувся психологічний тренінг на тему: "Правила війни: як жити з ними у мирному житті. Як повернутися з війни? Сімейний підтекст" (перший день), а на другий день - "Управління неприбутковими організаціями".
Захід проводила громадська організація "Психологічна служба Євромайдану" м. Рівне разом з Рівненським осередком "DEVELOPMENT FOUNDATION" (Наталія Король та Ольга Яковлева, співзасновники "Психологічної служби Євромайдану").

Вагому допомогу в організації тренінгу надав координатор партії "ВОЛЯ" у м.Рівне, відомий громадський діяч Олег Філюк. Він не перший місяць надає дієву підтримку небайдужим людям, які займаються дуже важливою, делікатною і відповідальною справою - психологічною підтримкою учасників АТО.

За 2 дні семінару участь у ньому взяли психологи, психотерапевти, громадські діячі, волонтери та соціальні працівники. Легко впізнаю Ірину Манушкіну, Вероніку Афанасьєву, Наталію Халімончук, Ольгу Нагаль.


Жителя Рівненщини звільнили з полону терористів


Захід проводили Віталій Харечко, тренер з напрямку бізнес-планування та громадський діяч, а також відомі психологи Олена Масик, (психолог із досвідом тренерської практики 6 років) та Марта Пивоваренко (спеціаліст у галузі психології управління, стрес-менеджменту та коучінг лайф; психолог з 12-річним стажем консультування).

- Участь у тренінгу взяли більше 130 людей (це переважно психологи та соціальні працівники), - говорить громадський діяч Алла ДОРОШЕВА, одна із співорганізаторів семінару. - Багато хто з них кажуть, що одержали відповіді на питання, котрі мучать, і котрі навіть були не до кінця сформовані вербально.

- Гарні враження. Завжди корисна всяка інформація - і позитивна, й негативна, - ділиться рівнянка Ольга СИМОНЧУК, котра допомагає людям (просила уточнити, що не є волонтером).

Серед програми першого дня семінару:
- combat psyychology - психологія бійця;
- американська система контролю рівня стресу - керівництво із надання рівня стресу - керівництво із надання оперативної допомоги при бойовому стресі;
- стрес узагалі та його подолання;
- стабілізаційні техніки та прийоми (психологічне розвантаження, техніки мобілізації особистих ресурсів);
- 4 причини пост-травматичного стресового розладу;
- психологічні інструменти - допустимі та небажані у військовій роботі з військовими, та інше.

Рівненських школярів закликають відмовитися від квітів на Перше вересня

Протягом другого дня йшлося про управління неприбутковими організаціями; як отримати гроші для створення громадських організацій; план-графік діяльності волонтерів, а також досліджувалися ключові ресурси громадських організацій (наприклад, людські ресурси, обладнання та приміщення).

- Дуже дякую організаторам, - відгукується Ірина КУЗНЕЦОВА, консультант з Психологічної кризової служби Києва. - Хоч дорога в Рівне видалася дуже тяжкою, - тренінг надзвичайно корисний та цікавий. Не шкодую, що приїхала!

Завдяки підтримці координатора партії "ВОЛЯ" у м.Рівне Олега Філюка, участь у тренінгу змогли взяти соціальні працівники із віддалених районів. Такі люди особливо потребують інформації, яку надавали під час тренінгу. Адже у глибинці не скрізь є вільний доступ до інтернету, і інформації про те, як психологічно адаптувати до мирного життя колишнього учасника АТО, не вистачає.





На правах реклами