Ми у Facebook
02.09.2015, 09:15

Рятувальники застерігають рівнян не провокувати пожежі

З початку пожежонебезпечного періоду на території області трапилося 246 пожеж в екосистемах, з них: 162 випадка загорання сухої трави, чагарників, стерні та сміття, 57 лісових та 27 торф’яних пожеж. Під час таких пожеж 3 людей загинуло, ще 6 чоловік отримали травми різного ступеню важкості.
Всі трагічні випадки сталися через нехтування громадянами елементарними правилами пожежної безпеки.

Про це повідомили з ГУ ДСНС у Рівненській області.

У зв’язку з підвищенням температури на території області створюється загроза виникнення пожеж в екосистемах. Люди, прибираючи на своїх садибних ділянках, угіддях та спалючи суху траву, збільшують вдвічі кількість пожеж у екосистемах.

За добу на Рівненщині сталося 11 пожеж

Громадяни не розуміють, що саме їхня недбалість та необережність під час випалювання сухостою можуть стати причиною масштабних пожеж. Такі загорання можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

На Рівненському полігоні - пожежа

Саме тому Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок. Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх. Адже це призводить до масштабних пожеж та трагічних наслідків.





На правах реклами