Ми у Facebook
02.09.2015, 08:30

Користь малини для краси та здоров'я

Нарешті настав час достигання смачнющої і корисної малини. Чи дійсно її властивості такі чудодійні?
Всі чули, що ягоди малини корисні, але не всі знають, чому їх такими вважають. Ягоди малини дійсно багаті вітамінами К, В9, Е, РР, Д, причому вітаміну С в них більше, ніж у винограді. Вони містять природні антибіотики, які надають антисептичну дію на верхні дихальні шляхи. Тому ягоди і в свіжому, і в сушеному вигляді дійсно допомагають при лікуванні простудних захворювань, в чому безперечна користь малини взимку.

Якщо взимку відчуєте, що застудилися, заваріть 2 столові ложки сушеної малини склянкою окропу, через 15 хвилин випийте як чай. Пийте малиновий чай 3 рази на день, і застуда почне відступати, бо малина зупинить запальний процес в організмі.

Сироп з малини знімає болі в шлунку, покращує апетит і роботу серця. Для його приготування в 1 л малинового соку, додайте 1,5 кг цукрового піску і 5 г лимонної кислоти. Коли цукор розчиниться, залийте сироп в пляшки, закрийте прокип'яченими пробками і залийте парафіном.

Листя теж треба зібрати і засушити. З їх допомогою не тільки збивається температура при застуді, але і зупиняється запальний процес при гастриті або ентериті. Рецепт простий: 4 столові ложки сухого листя треба заварити 400 мл окропу, дати настоятися 15 хвилин і пити по півсклянки 4 рази на день.

Малина дуже корисна і у косметології. Відвар з квітів малини допомагає впоратися з кон'юнктивітом, позбутися вугрів. Потрібно 20 г квіток залити 1 склянкою гарячої води, прокип'ятити 5 хвилин, остудити, процідити і протирати отриманим відваром обличчя.

Омолоджуюча маска з малини для обличчя. У збитий яєчний жовток додайте по одній чайній ложці соку малини, рослинного масла, сметани і панірувальних сухарів. Все ретельно перемішайте. Нанесіть на обличчя, через 20 хвилин змийте теплою водою. Курс - 3 рази на тиждень протягом місяця.

Тонізуюча маска. Візьміть по 1 чайній ложці соку малини і рослинного масла, 2 столові ложки дуже густої манної каші, звареної на молоці, половину чайної ложки солі, яєчний жовток, все перемішайте. Нанесіть на обличчя і шию, змийте через 30 хвилин. Рекомендується для нормальної і жирної шкіри.

Маска з малини, що очищає шкіру від вугрів. Змішайте сік листя малини з вершковим маслом в пропорції 1:4. Нанесіть на обличчя, через годину зніміть залишки серветкою. Курс - 20 процедур (2-3 на тиждень).

Поспішайте використати усі чудодійні властивості смачнющої малини!

Статті до теми:

ВІДЕО: маска для обличчя з яблук [+Відео]

Топ-6 продуктів для здоров'я волосся та нігтів





На правах реклами