Ми у Facebook
02.09.2015, 18:00

Картини з Рівненщини зцілюють учасників АТО

Микола Фесюк із села Острожець, що в Млинівському районі на Рівненщині, в Рівненському обласному музеї презентував свою персональну виставку із півсотні робіт: переважно це пейзажі рідного краю, натюрморти, портрети, а також картини, продиктовані війною в Україні.
Одна з них — про голого козака на “чайці”, який під напнутим вітрилом прямує до України-матері, щоб захистити її. Біля цієї картини спинялося чимало люду. Один благодійник запропонував художнику продати йому “Голий світ” (така назва картини) задля того, щоб виручені кошти направити на порятунок пораненого в АТО бійця, який від вибуху залишився без ніг. Нині художник Микола Фесок готує низку робіт для аукціону, щоб частину виручених коштів знову запропонувати пораненим на війні українським бійцям.

А свіжою сторінкою Фесюкового циклу про АТО стала картина, на якій ведеться безкомпромісна боротьба російського Орла та українського Сокола. Останній явно менший та молодший, без досвіду та вікової амуніції, але перемога саме за ним.

Є в Миколи Фесюка і давня картина, яку він хоче додати до нового циклу. Продиктована вона подіями Другої світової війни, коли в Острожці фашисти розстріляли три сотні мирних євреїв. Але за цими жертвами зародилося нове життя. Воно в лоні матері — саме такий, найбільш оповитий миром образ представив автор. Ця картина побувала на декількох виставках, отримала низку низку нагород. А цьогорічним літом стала своєрідним символом Меморіалу жертвам голокосту, який відкрили в Острожці.

Євген ЦИМБАЛЮК. Фото автора (“ГУ”).

За матеріалами radyvyliv.info


Читати також:

ВІДЕО: Кіборгу із Рівненщини потрібна допомога

У Рівному розповідали про правила війни

На сході загинув військовий з Рівненщини





На правах реклами