Ми у Facebook
04.09.2015, 15:20

СТРАТЕГІЯ ДЕСТАБІЛІЗАЦІЇ Київ – Харків – Рівне!? Гра за лекалами – сепаратистів

Автор статті Тарас Максименко

24 серпня Президент Порошенко сказав, що свій 25-й рік Незалежності Україна змушена буде проходити «як по тонкому льоду». Уже через тиждень, 31 серпня, ми побачили – що саме він мав на увазі. Побачили під стінами Верховної Ради, де точилося протистояння, рвалися гранати і пролилася кров...
Дехто запитує – чи зможе Україна пережити зиму як єдине цілісне утворення? Як держава, чи вже цієї зими вона розпадеться на частини. Здавалося б, - що за дурні запитання, однак, насправді, цей процес дестабілізації в Україні, він почався вже давно і проявляється повсюдним хаосом, волюнтаризмом, неповагою до закону та кроками, які провокують безлад.

Згадайте Чернігів, де геть нещодавно пройшли надзвичайно брудні вибори – із постійними звинуваченнями, роздаванням гречки, грошей, бійками, скандалами та поливанням брудом. Вважаю, що варто було Чернігівські вибори зупинити чи перенести: на стільки порушення законодавства та постійні брудні технології там перевершили межу допустимого. Усю Україну колошматило тоді через якісь довибори якогось одного нардепа у не найбільшому із наших міст – Чернігові.

Паралельно проходили «стихійні» мітинги у Києві, палали шини під Державними установами, а суголосні мітинги, проплачені акції та бійки – спалахували у цілій низці інших обласних центрів. Можливо, ви забули, але в Закарпатті, люди пов’язані зі все тими ж кланами, влаштували стрілянину з гранатометів серед білого дня у героїчній борні за контроль над контрабандними потоками та наркотрафіком.

На Рівненщині в той самий час набирала піку бурштинова вакханалія: у поліських лісах не лише безбожно вимивали бурштин, але й закопували тіла неугодних із числа «візитерів» та «своїх»; у самому Рівному палали ПоршеКайени, які невідомо кому належали і невідомо чому спалахували серед ночі. Міліції – невідомо, хоча всі кав’ярні Рівного знають: це були усе ті ж таки – бурштинові розборки, але вже не в лісах, а на вулицях Рівного. Бо бандитське кодло уже потихеньку перебирається до Рівного. Добре, що поки – без стрілянини із кулеметів. Допоки

Так от, слухаючи Порошенка, і його слова про «тонкий лід Незалежності», я не дарма пригадав Чернігів. Скоро в Україні вибори до місцевих рад, і немає сумніву, що ті, за ким стоять гроші, будуть по повній програмі задіювати «Чернігівський досвід»: технології підкупу, гречки, вигаданих протестів, проплачених мітингів та крикливих акцій. Не виключено, що і з бійками та скандалами. Чернігів показав, що для людей із дурними грошима – недозволених прийомів не існує. Що чекатиме Україну, кола така вакханалія стане – повсюдною? Яку ціну заплатить за неї наше суспільство? І що думають про всю цю ситуацію у Кремлі? Потирають руки напевно.

Тим часом у нас бурштинові клани роблять усе, аби взяти під контроль Рівне, а з ним і – область. До речі, у цих людей не лише методи сепаратистів, але й умонастрої – відповідні. Ні для кого не секрет, що вони реально виношують плани можливого відокремлення та створення власної так званої РНР («Рівненської народної Республіки»), якщо, раптом, Київ захоче і почне наводити порядок у бурштинових справах.

Нам із вами здається це нереальним, але ви не уявляєте які гроші щоденно заробляються на бурштині. Скільки зброї, наркотиків і різноманітної техніки сконцентровано нині у Північних районах. Для повноцінної легалізації злочинним кланам треба лише одного – зайти в Рівне та оволодіти його ключовими точками (кабінетами). Вони вже чітко забезпечили присутність своїх агентів (впливу) у правоохоронних органах, у ЗМІ, і навіть у так званому «громадянському секторі». Саме тому, ці клани почуваються так безкарно і діють настільки зухвало, дозволяють собі викрадати бурштин мішками та тоннами прямо із приміщення обласного УМВС.

І зауважте, що після цих скандальних пограбувань усі в обласній Міліції залишаються при посадах. Те, що таким чином ставиться під удар репутація не лише уряду чи Президента, а самої – Держави, нікого не обходить. Державу розхитують і роблять це – свідомо. Цинізм, із яким діють ці люди вражає, і тепер бандитським кланам головне заволодіти Рівним – адміністративно: міською радою, міськими ресурсами та міським бюджетом.

Тому не дивуйтеся, якщо скоро побачите проплачені акції протесту – охочих заробити 100-200 грн. - завжди можна знайти. Навіть не сумнівайтеся. Це будуть ті, кого влаштовує безлад.

Тому зберігайте спокій і нічому не дивуйтеся. Навіть, якщо почуєте, що хтось влаштував перекриття вулиць, чи ще якісь безчинства. Якщо на тлі цих подій ви побачите проплачені матеріали від кандидата, за яким стоїть бурштинова мафія. Швидше за все, нам доведеться пережити і подібні ексцеси. Однак, пам’ятайте, що у Чернігові кримінальні гроші перемогти не змогли. Будемо сподіватися, що вони не переможуть і в Рівному.

Джерело: http://charivne.info/blogs/Taras-Maksimenko/Stratehiya-destabilizatsi-Kiv---Kharkiv---Rivne





На правах реклами