Ми у Facebook
28.01.2016, 22:00

Нерівний шлюб: чи важлива різниця у віці

"Чоловік має бути старшим за жінку" - так говорили завжди. Але чи насправді таке співвідношення віку подружжя є ідеальним і чи дійсно вік партнерів має таке важливе значення для стосунків у шлюбі?
Велика різниця у віці, жінка старша за чоловіка і т.д. - явища уже звичні для сучасного суспільства. Але ж який варіант буде найкращим?
Розглянемо рекомендації психологів.

1. Чоловік старший за жінку. Це класичні відносини, які, за словами психологів, і справді найбільш міцні. Адже чоловік у такому союзі уже більш зрілий, впевнений у своїх силах і може з розумом виправляти подружні помилки. Головне у такому шлюбі - відсутність чоловіка-диктатора. У протилежному випадку жінка буде відчувати себе пригнобленою і замкнутою.

2. Жінка старша за чоловіка. У суспільстві такий шлюб засуджують, але психологи вважають, що і ці відносини можуть скластися щасливо. Головне, щоб різниця у віці була не більше 5 років. Адже досить часто жінка знаходить собі молодого чоловіка і бере його під опіку як власну дитину. Такий варіант шлюбу не дуже вдалий.

3. Чоловік і жінка - однолітки. Такий шлюб дійсно має багато переваг - спільні захоплення, друзі, однаковий життєвий досвід. Єдиний недолік - члени подружжя можуть швидко набриднути одне одному. У такому шлюбі комусь всеодно доводиться виконувати роль лідера і найчастіше ними стають жінки, що не дозволяє чоловікові проявляти себе і свої дійсні можливості.

Насправді, у різних країнах по-різному ставляться до різниці у віці подружньої пари. Головне те, чи відчуваєте ви себе щасливою поруч з цією людиною. А вік тут на останньому місці.

Статті до теми:

Заміж після 30-ти: плюси та мінуси пізнього заміжжя

Сім рівнів подружньої сумісності [+ПОРАДИ]

Жіноча самотність: плюси та мінуси

Як зберегти шлюб, або п’ять мов кохання [+Фото]

Як сподобатись чоловікові [+ПОРАДИ]

Чоловік і жінка… Хто в головній ролі?





На правах реклами