Ми у Facebook
03.09.2015, 15:30

Нардеп Юрій Луценко прокоментував події під Верховною Радою

Народний депутат Верховної Ради України Юрій Луценко 1 вересня відвідав Національний університет «Острозька академія».
Розпочалася лекція із розповіді політика про його життя, а потім, традиційно, він міг відповісти на питання студентів. Одне з питань стосувалося інциденту під Верховною радою.
Вибух під Верховною Радою, який пролунав 31 серпня через можливі поправки до Конституції України, пов’язані з децентралізацією, політик прокоментував так:

«Закон про децентралізацію діє вже півтора роки, але він по суті мертвий, бо має вступити в дію лише після того, як терористи звільнять територію Донбасу, та після виконання багатьох інших умов. Цей закон діє три роки, один із яких уже минув. У ст. 92, п. 16 Конституції визначається спеціальний статус столиці та інших міст, а це можливість сепаратизувати всю Україну. Зараз ми його скасовуємо. Головна причина вчорашніх подій — олігархи хочуть дострокових виборів до Ради, бо якою б вона не була, зараз вони нею не керують».





Ректор НаУОА Ігор Пасічник вручив Юрієві Луценку найвищу срібну нагороду Національного університету «Острозька академія» — медаль «Князь Василь-Костянтин Острозький» — за значний внесок у відродження університету. На завершення Ю. Луценко додав:

«Я хочу, щоб ви знали, яку ціну ми платимо за те, щоб ви стали новою Україною. Не такою, як ми. Ми знали, що держава нам усе дасть. Ви повинні вирішити вже зараз, ким ви хочете стати й не чекати нічого від держави. Самостійної України не буде без самостійної людини».

Також у Національному університеті «Острозька академія» депутат відкрив виставку «Карпатська елегія» двох художників з Івано-Франківська — Любомира Худяка та Володимира Сандюка. У виставці представлено 32 картини: переважно пейзажі, виконані в доволі неординарній кольоровій гамі. Хоча офіційне відкриття експозиції відбулося 1 вересня без участі самих художників, полотна були доступні глядачам уже 30 серпня, адже цього дня Л. Худяк та В. Сандюк побували на Інавгурації-2015 в Острозькій академії.






На правах реклами