Ми у Facebook
07.09.2015, 09:15

На Рівненщині розпочалася осіння посівна кампанія

vidomosti-ua.com

На Рівненщині закінчили збирати ранні зернові та зернобобові. Їх зібрали на площі понад 190 тисяч гектарів. Всього намолотили майже 800 тисяч тонн зерна. Цього року урожайність в середньому становить близько 40 центнерів із гектару.
Найвищу урожайність забезпечили аграрії Млинівського – майже 60 центнерів із гектару. У Радивилівському, Здолбунівському та Острозькому районах зібрали понад 50 центнерів із гектару.

Також на полях продовжують збирати пізні зернові культури. Зокрема, гречку зібрали на 60 відсотках посівної площі.


Рівненські аграрії на посівну компанію витратили мільярд


Разом з тим, аграрії розпочинають готуватися до врожаю наступного року. Зокрема, сільгоспвиробники планують посіяти озимі зернові на площі понад сто тисяч гектарів. Для цього вони підготували майже 12 тисяч тонн насіння, а ще закупили понад чотири тисяч тонн міндобрив.

Посівний календар

Як зазначають у департаменті агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації, через дефіцит опадів впродовж тривалого періоду склалися несприятливі умови для підготовки ґрунту для сівби озимих під урожай 2016 року. Тож, не дивлячись на завершення оптимальних строків посіву озимого ріпаку, аграріями посіяно майже чотири тисячі гектарів із 14 запланованих.






На правах реклами