Рівненський інформаційний портал OGO.ua

подати
оголошення


05.09.2015, 12:40

Маринуємо помідори на зиму: топ-5 рецептів [+Фото]

Помідори - смачний інредієнт не лише літніх овочевих салатів, а й для зимових закруток. Пропонуємо скористатися простими і смачними рецептами маринування улюблених овочів.
У кожної господині є власні рецепти зимових заготівель. Ми ж пропнуємо вам спробувати щось новеньке. Ось кілька простих рецептів маринованих помідорів:

1. Помідори половинками

Маринад на 10 літрових банок:
3,5 літри води
400 мл оцту
400 г цукру
3 ст.л. солі кам'яної

Приготування:
Приготувати 10 літрових банок. На дно кожної покласти суцвіття кропу, перець чорний та духм'яний горошком, зубчики часнику, кілька кружалець звичайної білої цибулі, 2 ст.л. олії.
Маринад довести до кипіння.

Зверху викласти порізані на половинки помідори. Залити охолодженим маринадом і стерилізувати 20 хв від моменту кипіння, закрити металевими кришками. Банки перевернути догори дном та вкрити покривалом, залишити до повного охолодження.



2. Помідори, фаршировані часником

Інгредієнти на 3-л банку:
2 кг червоних твердих помідорів, 2 головки часнику, 1 лавровий листок, 3-4 гвоздики, 3-4 горошини духмяного перцю, 5-6 горошин чорного, 2-3 листочки м'яти, кориця на кінчику ножа.

Маринад:
1 склянка цукру(250 мл), 1,5 ст.л. солі, з гіркою, 1 маленький пекучий перець, 80 мл 9% оцту.

Приготування:
На дно банки викласти лавровий лист, перці, м'яту, корицю. Зверху щільно викласти помідори, фаршировані часником. Для цього зі сторони "попки" вирізати у помідорів невеликий конус і вставити порізаний на пластинки часник.

Залити киплячою водою. Витримати 10 хвилин. Злити. Додати цукор, сіль, пекучий перець. Прямо в банку влити оцет і залити киплячим маринадом. Закатати. Щільно загорнути і залишити на сутки до повного остигання.



3. Зелені мариновані помідори

Інгредієнти:
2 кг зелених помідор
ріпчаста цибуля - 2-3 шт.
гострий перець - 2-3 стручки
кріп - 40 г
хрін (листя) - 40 г
листя смородини - 2-3 шт.

Для маринаду (на 3 л води) :
оцет - 700 мл
цукор - 350 г
сіль - 250 г
пряна гвоздика - 10 шт.
чорний перець - 10 горошин
запашний перець - 10 горошин
лавровий лист - 5 шт.

Приготування:
Помідори миємо, цибулю чистимо і розрізаємо на половинки. Укладаємо помідори в банки, між ними кладемо цибулю, гострий перець, кріп, листя хрону та смородини.
З води, оцту, цукру, солі та спецій робимо маринад, доводимо до кипіння. Заливаємо закип'яченим маринадом помідори, щільно закупорюємо банки і прибираємо в холодне місце.



4. Помідори з медом

Інгредієнти:
2 кг помідорів,
200 гр ріпчастої цибулі,
50 гр солі,
100 гр меду,
50 гр фруктового оцту

Приготування:
Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте тонкими кільцями. Помідори ретельно промийте в проточній воді і наколи з боку плодоніжки голкою або виделкою. У простерилізовані банки укладіть помідори, пересипаючи їх колечками ріпчастої цибулі. Приготуйте маринад з розрахунку 50 гр солі, 100 гр меду і 50 гр фруктового ароматизованого оцту на 1 літр води. Залийте помідори киплячим маринадом, накрийте стерильними кришками і пастеризують у киплячій воді, після чого банки відразу ж закатати.



5. Помідори у власному соку

Інгредієнти ( з розрахунку на 1 трилітрову банку):
Помідори в банку – 1,5-1,7 кг;
Помідори на сік – 2-2,5 кг;
Сіль – 4 ч. л;
Цукор – 4 ч. л;
Часник – 2 зубця;
Лавровий лист – 2 шт;
Перець горошком – 5-6 шт.

Приготування:
Поскладайте в помиті, стерилізовані банки помідори.
Помідори на сік пропустіть через м’ясорубку з насадкою для томатів або соковижималку.
Вилийте отриманий сік у каструлю, додайте сіль, перець, цукор, лавровий лист, часник доведіть до кипіння і проварити ще 10 хв.
Потім залийте гарячим соком банки з помідорами накрийте металевими кришками і поставте стерилізувати 20 хв.
Закручуйте металевими кришками і переверніть до повного вистигання помідор.



Статті до теми:

Топ-5 рецептів варення з абрикосів

Маринуємо кабачки по-корейськи [РЕЦЕПТ]
Коментарі:

Останні новини
Новини партнерів