Ми у Facebook
06.09.2015, 11:00

Рівненщина: мати залишила дитину на розтерзання собакам

Новонародженого хлопчика знайшли самого-самісінького просто посеред лісу у Сарнах. Дитина тремтіла від холоду, була брудною і голодною. Але, кажуть лікарі, абсолютно здоровою. Зважаючи на щасливий порятунок, між собою медики називають хлопчика Богданом.
І "прізвище" дали малюкові відповідне: на честь свята, у яке його знайшли, – "Незалежний".

У лісі неподалік від Сарн завжди багато відпочивальників. У День Незалежності подихати тут свіжим повітрям вирішив і В’ячеслав Зубчинський. Чоловік йшов лісовою дорогою, ведучи у руках велосипед, планував скупатися в озері неподалік. Раптом за тридцять мерів від шляху помітив біле простирадло. А на ньому – щось ворушиться. В’ячеслав Петрович вирішив подивитися. Побачене – досі у чоловіка перед очима.

– Дитина лежала розкрита, вся в крові. Коли до неї доторкнувся, вона почала кричати, – пригадує В’ячеслав Петрович.

Чоловік озирнувся – поруч ніде нікого. Неподалік від дитини лежали пляшки з-під горілки та солодких напоїв. Там же валялися недопалки – потім експерти нарахували їх п’ятнадцять. Біля простирадла – калюжа крові. Все свідчило про те, що дитина була народжена тут, у лісі, кілька годин тому. Чоловік вхопив дитину, загорнув її у простирадло і побіг до велосипеда, який залишив на дорозі. Про те, що має телефон у кишені, чоловік з переляку забув. З немовлям на руках В’ячеслав біг до міста. На узліссі він побачив дівчину і разом з нею викликав міліцію та швидку. Дитину забрали в пологове відділення Сарненської районної лікарні.

– Вага хлопчика – 2700 кг. Зріст – 50 см. Доставлений до нас у стані середньої важкості, з переохолодженням, – коментує завідувачка пологовим відділенням Сарненської районної лікарні Тетяна ВИШНЕВСЬКА. – Температура дитини була знижена – лише 33 градуси. Ми помістили малюка в інкубатор, зігріли, нагодували, провели необхідні обстеження.
Попередньо лікарі кажуть, що новонароджена дитина цілком здорова. Медики, зважаючи на щасливий порятунок, між собою називають хлопчика Богданом. Прізвище у маляти – на честь свята, в яке його знайшли, – "Незалежний". Одягали немовля всі гуртом.

– Підгузки купили в аптеці. Одяг принесли медсестри та санітарки з дому. Крім того, в нас є мами співчутливі, які знають про ситуацію і просто подарували Богданчику шапочки та шкарпетки. Дитина гарно їсть, спить. Ви самі бачите – тихенька, спокійна. Мама ще дуже пошкодує, що таке вчинила, – припускає Тетяна Вишневська.

Чи шкодує мама про свій вчинок – поки що невідомо. Вочевидь, наразі жінка оговтується від складних пологів. Знайти її – обов’язок правоохоронців.

– Працівники міліції встановлюють особу матері, яка покинула свою дитину, – коментує керівник сектору УМВСУ в Рівненській області Інна БЕРЕЗОВСЬКА. – Жінці за залишення дитини в небезпеці загрожує позбавлення волі терміном до трьох років.

Поки що оформленням документів Богданчика займаються соціальні служби. Через десять днів його передадуть у Дім малюка. Якщо мама хлопчика й схаменеться, одразу забрати дитину їй не дозволять – знадобляться судмедекспертизи. Втім, у сплячу совість невідомої жінки рятівник знайди не вірить. В’ячеслав Зубчинський каже: вочевидь, мама, народивши синочка, залишила його розкритим посеред лісу невипадково. Адже в гущавині мешкають безпритульні собаки. "Тут їх чимало! Може, розраховувала, що собаки порвуть дитя. Не знаю. Але слава Богу, що я його знайшов і дитинка жива!".

В’ячеслав Петрович не виключає, що оформить опіку над знайденим хлопчиком. Адже так життя 51-річного чоловіка, який власних дітей не має, наповниться новим сенсом. Дружина, розповідає В’ячеслав Петрович, не заперечує. Тож, цілком можливо, що знайда опиниться у родині свого рятівника. Це питання, каже чоловік, вони невдовзі вирішуватимуть на сімейній раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як відбувається незаконний видобуток бурштину [Інфографіка]

У сусідній області затримали мешканця Рівненщини з 20 кг бурштину

У Рівному вилучили рекордні 2,5 т бурштину [+Фото]





На правах реклами