Ми у Facebook
07.09.2015, 08:30

Рівненщина втрачає пам'ятки

Замок князів Острозьких

“Останні роки фінансування з державного бюджету пам’яток культурної спадщини національного значення, розміщених на території Рівненської області, фактично відсутнє, – повідомив голова облради Михайло КИРИЛЛОВ, – без належного утримання ці пам’ятки дедалі більше руйнуються”.
Як зазначив Михайло Кириллов, чимало пам`яток на території Рівненщини нині перебуває у критичному стані, тому у разі неприйняття термінових реставраційних заходів їх руйнація може набрати незворотного характеру. Йдеться про “Вежу муровану”, Нову (круглу) башту, Троїцький монастир-фортецю в Острозі, замок князів Острозьких-Любомирських, Луцьку браму у Дубні, та інші.

Відтак, обласною радою підготовлено проект звернення до урядовців та парламентарів з проханням при перегляді цьогорічного бюджету та при формуванні держбюджету на 2016 рік, передбачити субвенцію на збереження історико-культурної та архітектурної спадщини в національних і державних заповідниках Рівненщини. Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної ради.





На правах реклами