Ми у Facebook
07.09.2015, 08:15

На Рівненщині оформляти субсидії допомагатимуть поштарі й переселенці

До 1 вересня усі домогосподарства Рівненщини через Укрпошту мали повторно отримати бланки заяв на субсидію та декларації. Також додатково розсилатимуться листи, в яких буде роз’яснення, як оформити субсидії і куди звертатися.
Про це нагадав заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олександр САВЧУК під час нещодавньої селекторної наради з районами.
– На сьогодні понад 66 тисяч сімей вже оформили житлові субсидії. Ще майже 9 тисяч заяв – в процесі оформлення. Це приблизно в 20 разів більше, аніж рік тому, – зазначив Олександр Савчук. – У вересні-жовтні заяви ще будуть надходити.


Як рівняни зможуть оформити житлову субсидію


Тому, аби оперативно здійснювати обробку документів, Олександр Савчук рекомендував управлінням соцзахисту залучати до цієї роботи непрацюючих переселенців, котрі проживають у районах Рівненщини. Також, за його словами, наразі триває навчання працівників Укрпошти, щоб ті, у разі необхідності, змогли допомогти людям правильно заповнити бланки заяв і декларацій, особливо в сільській місцевості.
Олександр Савчук нагадав:

– На сьогодні підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги відбувається паралельно із формуванням спрощеної системи отримання субсидій.

Нове у призначенні житлових субсидій [РОЗРАХУНКИ] |

Тому, за словами заступника голови ОДА, основне завдання полягає в тому, аби до програми житлових субсидій залучити щонайбільше сімей.
Нагадаємо, тепер у декларації не потрібно вказувати суму доходу, а лише її вид, який отримували впродовж року: пенсії, зарплати, соціальні допомоги, стипендії. Також відсутні будь-які штрафні санкції за допущені громадянами помилки. Ті громадяни, котрі оформили субсидію раніше, не повинні звертатися з документами повторно.
Подати документи до управлінь соцзахисту населення можна будь-коли. В містах і районах Рівненщини працюють телефони “гарячих ліній” щодо призначення субсидій.





На правах реклами