Ми у Facebook
08.09.2015, 07:45

У Житомирській області двоє священиків проводили антиукраїнські проповіді

Служба безпеки України винесла попередження 2 священикам за проведення антиукраїнських проповідей у Житомирській області.
Про це сказано в повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники СБУ в Житомирській області оголосили офіційні попередження 2 священикам, які проводили серед парафіян антидержавну пропаганду на підтримку агресії Росії проти України", - сказано в повідомленні.
Відповідно до нього, настоятель однієї із сільських церков поширював серед віруючих роздруківки антиукраїнських статей з російських пропагандистських інтернет-сайтів і компакт-диски із проросійськими відеоматеріалами.
Священик пророкував швидку поразку сил антитерористичної операції й відмовлявся служити молебні за здоров'я мобілізованих воїнів і тих родичів парафіян, які беруть участь у бойових діях на стороні сил АТО.
Інший настоятель, зловживаючи своїм авторитетом серед пастви, під час служби неодноразово відстоював перед парафіянами необхідність федералізації України за прикладом Донецької і Луганської "народних республік".

Він стверджував, що терористи нібито відстоюють мету істинної церкви, і виправдував діяльність представників Росії на незаконно анексованих і захоплених територіях України.

Обурені місцеві жителі поскаржилися правоохоронцям на антиукраїнську позицію церковнослужителів.

Родичі мобілізованих селян були готові вчинити самосуд над священиками.
Співробітники спецслужби оголосили священнослужителям офіційні застереження про неприпустимість подальших протиправних дій, які шкодять державній безпеці України, і попередили про кримінальну відповідальність за злочини проти основ національної безпеки.

У повідомленні не уточнюється, про священиків якого патріархату - Київського чи Московського - йдеться.

Як повідомляло агентство, СБУ й прокуратура затримали 7 жителів Миколаєва, підозрюваних в антиукраїнській діяльності 20 серпня.

Джерело: Українські новини





На правах реклами