Ми у Facebook
09.09.2015, 06:10

Цікаві факти про красу і красунь: 9 вересня - Міжнародний день краси

Гарні квіти, подаровані від душі, будуть до лиця будь-якій красуні. Але й будь-яка красуня - це немов би прекрасна квітка!

9 вересня в світі відзначається Міжнародний день краси. Дізнайтесь дещо нове і цікаве про красу і красунь разом з нами!
Міжнародний день краси був запроваджений з ініціативи Міжнародного комітету з естетики та косметології — СІДЕСКО. Про красу і красунь сказано багато, а саме цього дня - говоритиметься особливо багато. Ми ж пропонуємо вам просто дізнатись кілька цікавих фактів на тему краси!

Середньовічні ідеали краси

Ідеал краси початку XV століття — дівчина з високим чолом. Щоб виправити природний недолік, середньовічні красуні вищипували волосся зі скронь. Це допомагало зорово збільшити чоло і наблизиться до жаданого модного стандарту.

А ще тогочасні європейські красуні майже не використовували для пошиття одягу тканину білого кольору. Річ у тім, що біла, незабарвлена тканина вважалася надто дешевою, тому модниці віддавали перевагу яскравим кольорам, для одержання яких використовували дорогі барвники. До речі, заміж в білому теж не виходили.

Весілля у середньовічному стилі. Фото з сайту http://medieval.com.ua/
Весілля у середньовічному стилі. Фото з сайту http://medieval.com.ua/


Найдовші ноги у світі

Вони належать росіянці Світлані Панкратовій. У Книзі рекордів Гіннеса зафіксовано, що довжина її ніг - 132 см. Зріст рекордсменки - 193 см. Цікаво, що вона ще й полюбляє носити взуття на підборах!



Жертви заради краси

У деяких країнах існували (і існують досі) досить жорстокі способи зробити жінку красивою (у відповідності з місцевими традиціями), часом без її згоди. Так, представниць народу Падаунг в М'янмі, Бірмі, Таїланді називають "жінки-жирафи". У них довга шия, і це неспроста: за місцевими мірками чим довша шия - тим жінка красивіша. У віці 5 років дівчинці надягають на шию мідні кільця, і з кожним роком кількість кілець збільшується, роблячи шию довшою.

А у племені Тіно, що живе на північ від Амазонки в Бразилії, красивими вважаються жінки з вузькими, дуже витягнутими обличчями. А для того, щоб їх дівчатка не стали з віком круглолицими і толстощекими, матері здавлюють обличчя своїх дочок дерев'яними планками.

В Ефіопії в племені Мурсі красивою вважається дівчина із сильно витягнутою нижньою губою. А для того, щоб досягти такої краси, дівчатам на виданні вставляють в губу спеціальну глиняну тарілку. Чим більше тарілка, тим привабливіше дівчина, і тим більше шансів вийти заміж.



Гарні заробляють більше?

Красиві люди заробляють в середньому на п’ять відсотків більше, ніж їх колеги з середньостатистичною зовнішністю. У 2005 році Федеральний резервний банк в Сент-Луїсі провів дослідження, в результаті якого з’ясувалося, що високі, підтягнуті та привабливі співробітники мають тенденцію заробляти більше, ніж їх колеги з посередньою зовнішністю. Частково це відбувається тому, що привабливі фізичні дані підвищують упевненість в собі і здатність справити враження на партнера по переговорах.

9 вересня - Всесвітній день краси: досягнення рівненських красунь

Взірець краси - у кожного свій

Якось один із паризьких будинків моделей провів експеримент: статую Венери Мілоської в натуральну величину вдягнули в одяг, зшитий за останньою модою; найкращий перукар зробив їй сучасну зачіску, відомий візажист наніс відповідний грим... І результати вразили: класична красуня такою не виглядала, хоча жоден критик не міг би знайти і чогось потворного. Висновок зробили такий: навіть класичний ідеал краси не є ідеалом теперішнього часу, уявлення про жіночу красу в різні епохи було різним. Не змінюється лише природна краса жінки - те, що дає природа, а зовнішній образ - наслідок косметичних і гігієнічних процедур - є не однаковим у різні періоди.



Незвичні конкурси краси

До Міжнародного дня краси часто приурочують змагання красунь. А перший конкурс краси, який можна назвати міжнародним, відбувся 19 вересня 1888 року в бельгійському місті Спа. 21 з 350 кандидаток досягла фіналу, де виключно чоловіче журі «оглядало» їх за зачиненими дверима. Переможницею стала 18-річна Берта Сокер із Гваделупи. Вона отримала приз в 5000 франків.

Нині у світі проводять безліч конкурсів краси, різних за форматом.

На Рівненщині серед конкурсів краси вирізняється "Гальшка року" - конкурс краси та інтелекту, який проводиться в Острозькій академії. Красуні тут не дефілюють у купальниках, а демонструють таланти і поєднання краси тіла та душі. Серед переможниць цього конкурсу є й наша колега - журналістка "ОГО" Ольга Данилюк (праворуч). На "Гальшці-2011" вона здобула відразу три титули!
На Рівненщині серед конкурсів краси вирізняється "Гальшка року" - конкурс краси та інтелекту, який проводиться в Острозькій академії. Красуні тут не дефілюють у купальниках, а демонструють таланти і поєднання краси тіла та душі. Серед переможниць цього конкурсу є й наша колега - журналістка "ОГО" Ольга Данилюк (праворуч). На "Гальшці-2011" вона здобула відразу три титули!


Хто стане "Перлиною Рівного-2013"?

Деякі конкурси краси часом навіть дивують своєю специфікою: вони надають можливість красиво подати не лише свої достоїнства, а навіть і те, що багато хто вважає недоліками.

Приміром, у 2009 році в Угорщині проводився конкурс «Міс Пластика». Учасниць нагороджували за… вдалі пластичні операції. До речі, хірурги, чиї клієнти зайняли призові місця, також отримали нагороди.

А у Таїланді проводили конкурс «Міс Jumbo» - він був покликаний привернути увагу до проблеми вимирання слонів. Учасницями конкурсу стають жінки, які відповідають характеристикам слона: надмірна вага (допускали учасниць, вага яких перевищує 90 кг), елегантність та великі розміри.

Дещо схожий конкурс проводили в Ізраїлі - він мав назву "Міс Повна і Красива". Його учасницями також могли стати лише жінки з вагою понад 90 кг. Конкурсантки закликали жінок любити себе такими, якими вони є, не звертаючи увагу на загальноприйняті стандарти краси.

А в Анголі у 2008 році проводили конкурс «Міс протипіхотна міна». У ньому брали участь жінки, поранені внаслідок вибуху протипіхотної міни. Захід мав на меті розповісти суспільству про проблеми, з якими стикаються жертви, що вижили після підриву на міні.

В Одеському зоопарку провели конкурс краси серед... кіз. За перемогу змагалися п'ять рогатих конкурсанток. Конкурс мав назву "Міс коза-дереза 2013". Претенденток обирали за зовнішнім виглядом та характером, пояснив директор звіринцю. Він сам на сцену піднявся в образі козла - з рогами, борідкою та липучками на руках і ногах. П'ять камерунських кізочок у рожевих сукнях, яскравих спідницях і морських тільняшках під аплодисменти демонстрували всю свою козячу красу. Титул та корона найкрасивішої дістався Клоунесі. Свій фруктово-трав'яний подарунок переможиця взялася наминати одразу ж, розповідають podrobnosti.ua.

Ну, а тепер - цілком серйозно. Підсумовуючи цей невеличкий огляд, присвячений Міжнародному дню краси, від душі зичимо всім дівчатам і жінкам щодня, і в будні, і в свята, почувати себе гарними і щасливими, адже це - найголовніше!

Використані матеріали: http://i-fakt.ru, http://cikavosti.com, http://votrube.ru/, http://medieval.com.ua/, http://sanatate.md/ та книги Л.Ауреден "Як стати красивою"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини