Ми у Facebook
11.09.2015, 17:00

Обережно - небезпека на дитячому ігровому майданчику!

Ігровий майданчик, здавалось би, найкраще місце для відпочинку дітей. Адже тут і живе спілкування, і розваги, і свіже повітря... Але навіть улюблене місце багатьох дітлахів може таїти в собі серйозну небезпеку.
На будь-якому дитячому майданчику є ігрові елементи, які можуть бути небезпечними, навіть при справному стані.

Гойдалки. Металеві або дерев'яні гойдалки здатні завдати серйозну травму, особливо при ударі по голові. Дитина може впасти з гойдалки, отримати удар проходячи повз, поки гойдається інший малюк.
Дітей потрібно вчити міцно триматися під час розгойдування, обходити стороною рухомі гойдалки, хитаючи малюка - триматися збоку, а не перед або за сидінням.
Дитина повинна знати, що при випадковому падінні з гойдалок потрібно присісти, щоб уникнути удару краєм сидіння.

Карусель. Карусель найбільш травмонебезпечна при падінні з неї. Дитину необхідно вчити міцно триматися за ручки і не стрибати на ходу. Розгойдуючи інших дітей, малюк повинен відходити в бік, а не стояти поруч з каруселлю.

Гірка. Основна причина травм на гірці - падіння. Діти можуть кататися з гірки тільки під наглядом батьків. Їм потрібно пояснити, що ні в якому разі не можна штовхати один одного.
З'їжджати з гірки потрібно по черзі, після того як звільниться місце внизу. Зверху гірки повинно бути огородження. Якщо його немає, не варто пускати на неї малюка.
Також потрібно звернути увагу на стан поверхні на дерев'яних гірках, для того щоб дитина не загнала занозу, а на металевих - особливо при високій температурі повітря, щоб не отримала опіки тіла.

Турніки, сходи, шведські стінки. Коли малюк освоює конструкції для пересування, краще весь час перебувати біля нього - дитина може раптово злякатися висоти або просто послизнутися і впасти.

Пісочниця. Пісочниця - найбезпечніше місце для гри на дитячому майданчику. Але і тут є ризик отримати пошкодження. У піску можуть бути уламки скла, шприци або інші гострі предмети.
Дитину потрібно з раннього віку вчити не торкатися брудними руками до обличчя і не брати пісок в рот. Дитині необхідно пояснити, що не можна кидатися піском, щоб він не потрапляв в очі собі або іншим дітям.

Шановні батьки, отримані травми на майданчику обумовлені тим, що дорослі підсвідомо сприймають її як безпечне місце! Припиняйте пустощі і необачність малюка, навчіть його уважності та обережності, нехай він сам пам'ятає про власну безпеку.

Пам'ятайте, що дитина, захоплена грою, не завжди розуміє, що ризикує отримати травму. Про її безпеку повинні думати батьки.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Демуров Р.Д.

Статті до теми:

Де провести дозвілля з дітьми: розважальні центри Рівного

Творчий розвиток для дітей: художні студії у Рівному

Як навчити дітей самостійності?

Дитина і мобільний телефон: за і проти





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ