Ми у Facebook
12.09.2015, 08:00

Підсумки вступної кампанії на Рівненщині

Найбільше абітурієнти Рівненщини хочуть вивчати «Міжнародні відносини», «Правознавство» та «Журналістику».
Саме ці спеціальності користувались найбільшою популярністю серед абітурієнтів у вищі навчальні заклади державної форми власності. Найменше заяв було подано на спеціальності: “Народна художня творчість” “Рибництво та аквакультура”, “Мисливське господарство”, “Будівництво”. Серед професійно-технічних навчальних закладів найбільш затребуванимим професіями серед вступників були “Кухар – кондитер” та “Перукар-модельєр”.

Вступ-2015: скільки буде державних місць

- Як і у попередні роки в абітурієнтів найбільше користувалися попитом спеціальності економічного напряму, правознавство, разом із тим спостерігається тенденція щодо збільшення кількості абітурієнтів, які бажають здобути педагогічний та медичний фах, технічні спеціальності,- зазначив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук.

Усього, у вищі навчальні заклади І – ІV рівнів акредитації різних форм власності та рівнів акредитації (35 ВНЗ) подано понад 36 тисяч заяв, на навчання за освітньо кваліфікаційним рівнем “молодший спеціаліст” та “бакалавр”, а це на 8,7 % менше у порівнянні із 2014 роком.

За словами начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорія Таргонського, цьогорічна вступна кампанія пройшла більш організовано та мала ряд суттєвих відмінностей у порівнянні з попередніми роками.

- Серед особливостей цьогорічної вступної кампанії-новий підхід до обчислення конкурсного балу, до кожної зі складових якого були застосовані вагові коефіцієнти; запровадження пріоритетності (рейтингування) поданих заяв та автоматизована система надання рекомендацій до зарахування на місця державного замовлення, що відбулася в один етап, - розповів Григорій Таргонський.

Вступ-2015: як за 2 дні ви можете підготуватись до вступу на журналістику [Фото+Відео]

Цього року Міністерство освіти і науки України оприлюднило обсяги державного замовлення на підготовку фахівців у Рівненській області – 6096 місць, що на 12,5 % менше ніж минулоріч.

Обсяги державного замовлення на професійну підготовку робітничих кадрів і молодших спеціалістів у 2015 році для професійно-технічних навчальних закладів складає 5596 місць (5823 у 2014.)

Найбільшу кількість заяв на навчання подано до Рівненського державного гуманітарного університету – 9 тис. 616 заяв;

Національного університету водного господарства та природокористування - 8196 заяв; Національного університету „Острозька академія” - 4233 заяви. У вищі навчальні заклади недержавної форми власності подано 4804 заяви, що на 34,8 % більше у порівнянні із аналогічним періодом минулого року.

Список документів на вступ до Національної поліції

У 2015 році до вищих навчальних закладів області різних форм власності на навчання вступили понад 12 тисяч абітурієнтів, а це на 16 % більше у порівнянні із минулим роком . Крім цього університети Рівненщини навчатимуть 28 дітей військовослужбовців ЗС та стільки ж учасників АТО на державній формі навчання. Дев’ятеро демобілізованих учасників АТО теж стали цього річ студентами. Здобуватимуть професію й 27 вихідців із Донецької та Луганської областей. 17 учнів, переміщених з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції навчатимуться в професійно-технічних навчальних закладах.

Ще десять іноземних громадян обрали цьогоріч рівненські виші. (14 у 2014р.).





На правах реклами