Ми у Facebook
15.09.2015, 09:45

Як у Рівному допомагатимуть постраждалим від торгівлі людьми

Рівненська облдержадміністрація спільно із громадською організацією «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» підготували Меморандум про партнерство і співробітництво у сфері протидії торгівлі людьми.
Така співпраця передбачає об’єднання зусиль влади та громадськості із виявлення осіб, що постраждали від торгівлі людьми, та надання їм якісної правової й реабілітаційної допомоги.

«Цей меморандум розроблений в рамках реалізації в Україні проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні». У Рівненській області проект реалізовуватиметься впродовж п’ятьох років», - розповіла юрист ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» Тетяна Мельник.

За її словами, в рамках проекту на Рівненщині проводяться круглі столи та тренінги. Участь у них беруть працівники соціальних служб, правоохоронці, представники громадських організацій, а також жителі Рівненщини.

Усі інформаційні заходи спрямовані на те, щоб донести до потерпілих якомога більше інформації про те, як себе захистити та допомогти налагодити своє життя.

«В цілому головне завдання проекту – це показати, що на сьогодні держава готова підтримати постраждалих від торгівлі людьми, може їм допомогти та захищатиме їхні права», - зазначила Тетяна Мельник.

«В законодавчому полі є все для того, щоб працювати у цьому напрямку. Проте на сьогоднішній день суспільство не готове допомагати виявляти таких постраждалих та надавати їм всебічну підтримку та допомогу. Відтак потерпілі від торгівлі людьми мало поінформовані про свої права. Тож наше завдання налагодити співпрацю між усіма причетними службами до виявлення таких осіб, а також надати їм соціальну, юридичну допомогу», - наголосив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук під час обласної координаційної ради з питань сім’ї, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Загалом на Рівненщині статус постраждалої особи від торгівлі людьми не надано жодній особі. Разом з тим, як повідомляють правоохоронці, з початку року у сфері торгівлі людьми зафіксовано 4 кримінальні правопорушення, переслідуються 7 кримінальних проваджень. До суду направлено 2 провадження.





На правах реклами