Ми у Facebook
16.09.2015, 20:30

Рецепт поліського делікатесу - мацика

Колись господині розпочинали приготування делікатесу під час перших морозів. Щоб готовий він був весною — на Великдень та на косовицю.
Фото delikatesi.com.ua

Нагадаємо, що на Рівненщині пройшов перший в Україні фестиваль мацика.

Для мацика потрібне сире м’ясо з різних частин свині, яке добре солять, заправляють перцем, додають часник, лавровий лист і напихають в свинячий шлунок, який перед цим вивертають, добре миють, перетирають сіллю.

М’ясо потрібно напихати міцно, щоб у середині не залишалося повітря, потім шлунок зашивають та кладуть під прес, аби стекла зайва рідина, потім підвішують на горищі, де зберігалось сіно, аби м'ясо натягувалось запахом висохлих трав. Там він лежить усю зиму.





На правах реклами