Ми у Facebook
16.09.2015, 11:15

У Сарненській лікарні померла породілля

Молода жінка з Дубровиці померла разом з дитиною у Сарненській лікарні.
На Рівненщині після пологів померла 27-річна жінка та новонароджений малюк. За цим фактом міліція Дубровицького району відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником), повідомляє УНН.

Два тижні тому вагітну жінку з райцентру Дубровиця транспортували до Рівного. Однак через тяжкий стан кесарів розтин провели в районній лікарні Сарн. На четвертий день малюк помер. Днями в реанімації не вийшла з коми та померла породілля. Лікарі в офіційному висновку вказали, що причина смерті "перифікальний некроз речовини головного мозку та розрив аневризми основи мозку".

Керівники медичної галузі поки чекають на висновки експертизи, а тоді будуть встановлювати, наскільки винні в смерті породіллі сарненські лікарі.

Начальник обласного управління охорони здоров'я Юрій Осіпчук прокоментував ситуацію так: "Спрогнозувати інсульт у такому ранньому віці нереально. У жінки в історії хвороби не було нарікань на проблеми з кровообігом. Малюк народився недоношеним і мав незрілі легені. У Сарнах хороший апарат штучного дихання, не гірший, ніж у Рівному. До дитини приїздили обласні фахівці, проте малюку не вдалося вижити".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ