Ми у Facebook
17.09.2015, 09:15

Мешканцям Рівненщини допомагатимуть виплачувати кредити за обласні кошти

Один мільйон гривень з обласного бюджету виділили на співфінансування державних програм з енергоефективності.
Ці кошти підуть на компенсацію відсотків по кредитах, які мешканці області взяли на купівлю енергоощадного устаткування або ж «негазових» котлів. Зокрема, позичальникам відшкодовуватиметься частина відсоткової ставки кредиту у розмірі 15 відсотків.

Два банки на Рівненщині отримали кредит від НБУ

«Завдяки впровадженню бюджетної децентралізації, за яку активно виступає Президент України Петро Порошенко, ми маємо значне перевиконання бюджету області. Тож голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков запропонував поряд із державними програмами затвердити регіональну. Вона спрямована на часткове повернення відсоткової ставки позики на енергоощадне обладнання. На ці цілі з обласного бюджету виділили 1 мільйон гривень», - зазначив перший заступник голови ОДА Юрій Приварський.

Загалом жителі області, користуючись державними програмами з енергоефективності, придбали майже 200 «негазових» котлів та близько 800 одиниць енергоощадного обладнання. Для цього банки їм видали кредитів на суму 17 мільйонів гривень.

Разом з тим, нагадаємо, щоб скористатися державною програмою з енергоефективності, потрібно звернутися до Державного ощадного банку або ж «Укргазбанку». Аналогічну програму «Тепле житло» розробив і «Укрексімбанк».





На правах реклами