Ми у Facebook
17.09.2015, 16:00

На Рівненщині землю померлих віддали сільрадам

В Острозькому районі прокуратура через суд домоглася передачі територіальним громадам майже 7 га землі вартістю 186 тис грн.
Органами прокуратури Рівненської області встановлено, що на території Острозького району є ряд земельних ділянок, власники чи користувачі яких померли, а спадкоємці відсутні. Однак вказані земельні ділянки за місцем відкриття спадщини у порушення вимог цивільного законодавства не передані у власність територіальних громад відповідних сільських рад Острозького району.

“Ріверсайд” у Рівному має заплатити штраф більше мільйона

У зв’язку з цим, упродовж квітня-вересня 2015 року Острозькою міжрайонною прокуратурою з метою захисту інтересів держави в особі територіальних громад Острозького району скеровано до суду заяви про визнання спадщин відумерлими та передачу у власність територіальних громад земельних ділянок загальною площею 6,79 га, вартість яких складає 186 тис грн.

Вказані документи представницького характеру Острозьким районним судом задоволено.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області

Довідка з Вікіпедії:
Відумерла спадщина (також виморочне майно) – у цивільному праві майно померлого, яке не переходить до його спадкоємців. У разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини зобов'язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини (ст. 1277 ЦК України).






На правах реклами