Ми у Facebook
17.09.2015, 18:00

У Рівному мріють про Музей фотографії

Наше місто часто називають столицею фотомистецтва. Проте прикро, що у Рівному досі немає Музею фотографії, де б постійно діяли виставки, а також була школа фотографії.
Фотохудожник Олександр Харват розповів читачам "ОГО" про мрію тисяч рівнян:

Музей фотографії тривалий час є в моїй студії. Мої двері відкриті, але все ж хотілося, щоб більше людей мали можливість це все побачити. Адже з приходом цифрових технологій, ми забуваємо про те, якими фотокамерами люди користувалися раніше. Але багато в кого ці старі камери ще залишилися і виникла ідея, щоб це все колекціонувати. Нині у моїй колекції є 150 фотокамер. А також понад три сотні фотоспалахів та багато дуже цікавих, старих, архівних фото.


Рівненський фотохудожник року: Олександр Харват


Я не стверджую, що все це тільки моя власність і це мої надбання. Тому закликаю усіх бажаючих ставати співорганізаторами Музею фотографії. Люди можуть поповнювати колекцію фотокамерами дідів, прадідів і тим самим зробити так, щоб вона не просто лежала десь на полиці, а стала частинкою історії.

У моїй підбірці є камери з різними історіями. Найстаріша - кінця 20-х років. Я переконаний, якщо ми все це надбання відкриємо для міста, то колекція поповниться новими експонатами. Тим паче кожна камера буде підписана: чия вона і кілька слів про неї. Такий музей не унікальний для України і тим паче для світу. Подібні музеї вже є в Берліні, Стокгольмі, якщо говорити про Україну, то подібний музей вже працює у Хмельницьку. Водночас якби приміщення нагадувало фотокамеру, то це було б брендом міста Рівне і підтвердженням того, що наше місто - столиця фотографії.

Рівненський фотохудожник Олександр Харват написав лист Путіну



Переконаний, що музей сам себе забезпечить, адже там працюватимуть і фотошкола, і постійно діюча виставкова зала, що зможуть стати візитною карткою Рівного.








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ