Ми у Facebook
21.09.2015, 09:45

Посівний календар на вересень 2015 [+ПОРАДИ]

В які дні краще доглядати за рослинами, сіяти та садити рослини, збирати врожай для зимового зберігання — поради рівнянам за місячним календарем.
Із 1 по 5 вересня - III фаза Місяця, спадає. Рекомендується садіння та посів, полив, підживлення.

Із 6 по 13 вересня - IV фаза Місяця, спадає. Всі дні сприятливі для посіву коренеплодів, цибулинних, садіння овочів, що дають урожай з підземної частини.

13 вересня (10:40) - Молодик (Молодий Місяць). Несприятливий день для роботи з рослинами, не можна нічого садити та сіяти.

Із 14 по 21 вересня - I фаза Місяця, росте (садіння, полив, підживлення). Особливо добре в цей період садити та сіяти овочі й зелень для отримання врожаю з наземної частини (“вершків”): салат, щавель, шпинат, рукола, зелена цибуля тощо.

20 вересня - посаджені в цей день кімнатні квіти швидше розквітають.

Із 22 по 28 вересня - II фаза Місяця, росте (посів, прополювання, обприскування).

22 вересня — сприятливий день для садіння і пересадки фруктових дерев і ягідних кущів, щеплення дерев, розпушування ґрунту, внесення добрив.

23, 24, 25 вересня — Місяць у знаку Водолія. Несприятливі дні для садіння та посіву рослин (насіння погано сходитиме, а рослини можуть довго хворіти й засохнути). Погано поливати та підживлювати кімнатні квіти та зелень для вигонки (у неї може підгнивати коріння).

26, 27 вересня - сприятливі дні для садіння й посіву рослин.

28 вересня (06:49) - Повний Місяць (Повня). Несприятливий день для роботи з рослинами, не бажано нічого садити та сіяти.

29, 30 вересня - III фаза Місяця. Сприятливі дні для посіву й садіння коренеплодів, цибулинних і бульбоцибулинних квітів, садіння овочів, що дають урожай з підземної частини. Ефективний полив, підживлення під корінь.

29 вересня - особливо сприятливий день для збору врожаю осінніх сортів яблук та груш, картоплі, моркви, буряків, редьки, кореневої селери для зимового зберігання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Якою буде осінь 2015: прогнози синоптиків та народні прикмети





На правах реклами