Ми у Facebook
19.09.2015, 16:30

Вересневі клопоти рівненського дачника

У вересні збирають урожай овочів і починають готувати земельну ділянку до зими. У перший місяць осені не забудьте:
Викопати картоплю. Краще це робити в суху погоду і до настання похолодань. Окремо закладіть на зберігання насіннєву картоплю.

Удобрити ґрунт. Ділянки, де росла цибуля і часник, перекопайте на штик лопати, розбивши грудки. Виберіть коріння бур’янів та спаліть. Перекопаний удобріть органікою.

Підживити дерева. Зараз продовжує активно розвиватися коренева система дерев, тому пристовбурові кола потрібно удобрити калійно-фосфорними добривами і замульчувати компостом.

Посадити у другій декаді місяця зимовий часник. Щоб зубці легко прижилися, внесіть у ґрунт перегній і перекопайте ділянку.

Розсадити півонії. Для цього стебла кущів слід обрізати на висоті 15-20 см, обережно обкопати і дістати кореневища вилами. Щоб краще розділити корінь, його бажано промити струменем води, залишити в затінку на 3-4 години. Тоді обережно поділити руками на невеличкі частини. Посадковий матеріал дезінфікують протягом години у розчині марганцевокислого калію (3-4 г на 10 л води). Зрізи обробляють деревним вугіллям. При посадці стебла розміщують вертикально, коріння засипають до бруньок відновлення, які розміщують на глибині 5-6 см. Рослини мульчують торфом, компостом або землею.

Прикопати пагони смородини та порічок. Наріжте з середньої частини однорічних пагонів смородини живці з 5-7 бруньками. Їх потрібно занурити в ґрунт на 1-2 бруньки під кутом 45° на відстані 12-15 см. Місце посадки ретельно полити, а з настанням холодів живці рясно мульчувати торфом або перегноєм.

Джерело:Слово Волині

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Якою буде осінь 2015: прогнози синоптиків та народні прикмети

Посівний календар на вересень 2015 [+ПОРАДИ]





На правах реклами