Ми у Facebook
20.09.2015, 11:30

У Рівному відкривають філію Інституту серця

З метою наближення та здешевлення послуг для пацієнтів і продовження більш тісної співпраці в Рівному буде створено філію Інституту серця (їх в Україні є лише три) на базі Рівненського обласного клінічно-лікувального діагностичного центру ім. Віктора Поліщука.

Як повідомив головний лікар центру Роман ШУСТИК, усі підготовчі роботи вже проведено і за тиждень-два будуть підписані установчі документи про створення філії. Планується, що до роботи у ній будуть залучені й інші медичні заклади області, наприклад, обласна лікарня, диспансер для чорнобильців, госпіталь  для інвалідів війни у Клевані тощо.

Лікарі центру пройдуть спеціальну підготовку на базі Інституту серця. Філію буде доукомплектовано дороговартісною діагностичною апаратурою за рахунок Інституту серця.

З Інститутом серця діагностичний центр налагодив співпрацю у вересні 2013 року. З того часу бригади кардіохірургів з цього медичного закладу п’ять разів приїжджали в цей медичний заклад Рівного. Вони займаються відбором пацієнтів для оперативного кардіохірургічного втручання. Столичні фахівці за цей час проконсультували 355 пацієнтів, з них 46 пролікували, а 104 зроблено операції  в Інституті серця.

— Результати кардіохірургічних втручань хороші, ніяких ускладнень не спостерігалося,— зазначила завідувачка відділенням функціональної діагностики РОКЛДЦ Юлія ДРАЧУК.

До слова, в Україні смертність від серцево-судинних захворювань займає перше місце у структурі загальної та становить 67%.

Читати також:

5 способів допомогти собі при перепадах тиску

Бережіть серце чоловіка





На правах реклами