Ми у Facebook
20.09.2015, 12:00

Щодня у Рівному з’являються одне чи два ОСББ

Фото "РВ"

Начальник управління ДАБІ у Рівненській області, голова ради голів ОСББ Рівного та Рівненської області Ігор МІЧУДА констатує, що рівняни більш активно почали дізнаватися про можливості створення ОСББ та практично щодня утворюють об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Згідно із законопроектом №1565 “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку” люди самі несуть відповідальність за благоустрій будинку. І ключовим у цьому процесі буде самоорганізація мешканців. Адже вони самі обирають можливі варіанти керування спільним майном у багатоквартирному будинку.

Тим самим мешканці можуть вибирати між утворенням ОСББ, обиранням управителя чи через збори співвласників багатоквартирних будинків.
Рівнянам залишилося ще не так багато часу, щоб вибрати один з трьох варіантів. Інакше ж – міська влада сама призначить управителя будинку. Напевно, саме цим і зумовлено те, що мешканці багатоквартирних будинків все частіше звертаються за допомогою до ради голів ОСББ, щоб отримати поради й вирішити, як їм жити далі.

Ігор Мічуда: "Кваліфікований голова ОСББ "підніме" будинок за три роки"

– Зараз у Рівному ми щодня проводимо зустрічі з мешканцями і після цього щодня утворюються нові ОСББ. Це пов’язано з тим, що люди розуміють, ніхто, крім них не буде піклуватися про їх будинки та покращувати їх життя, – говорить Ігор Мічуда.

Водночас Ігор Володимирович констатує, що стикається з ситуаціями, коли люди байдужі до проблем свого будинку та не хочуть змінювати умови проживання. Рівняни ще звикли думати стереотипами, що хтось їм щось винен і держава щось повинна зробити для їх будинків. Але ситуація змінилася і насправді ніхто нікому нічого не винен і робити щось на благо мешканців ніхто не збирається.

Представники ради голів ОСББ відвідують збори мешканців у багатьох будинках і відповідають на всі питання, які цікавлять людей. Це можна зробити не тільки у будні, а навіть на вихідних вас почують та попрацюють для вашого ж блага.

У Рівному відбудуться збори голів ОСББ

– Ми на практиці доводимо, що за 10 днів професійний керуючий може створити ОСББ і почати зміни в будинку. У нас є настільки професійні управителі, в яких є по 10-15 будинків і це підтвердження того, що люди оцінили їх роботу та бачать реальні покращення, – пояснює голова ради голів ОСББ Рівного та області. – Саме такі люди можуть навести лад у будинках, дворах. Це професійні менеджери, які не на словах знають усі проблеми, з якими стикаються рівняни.

Створення ОСББ – це відповідальність кожного за те, що відбувається у будинку. Тим самим, коли наступного разу мешканець бачить, що сусід викидає сміття у невстановленому місті, то йому не байдуже, бо це його добробут і його кошти. І зробить йому зауваження. І навіть сам сусід не хоче смітити, бо знає, що це його дім за який він і відповідає.

ЯКЩО І ВИ ХОЧЕТЕ СТВОРИТИ ОСББ! Телефонуйте за номером 45-02-03, і ми допоможемо вам створити ОСББ і тим самим змінити ваше життя на краще. До вас також приїде начальник управління ДАБі у Рівненській області Ігор Мічуда та голови ОСББ, які працюють по шість-вісім років і можуть дати поради, відповісти на всі запитання. Вам запропонують співпрацю з людьми з досвідом, які покажуть і доведуть, що складні шляхи можна пройти з легкістю.





На правах реклами