Ми у Facebook
21.09.2015, 08:30

Новації, які підтримали рівняни, щоб допомогти воїнам

Рятівний браслет

Жителі Рівного активно долучаються до підтримки військових. Вони не тільки є членами волонтерських груп “Допомога армії-Рівне” та “Руєвит”, а також підтримують ініціативи, які були запропоновані в інших містах. Так, рівнянам пропонують допомогти військовим рятівними браслетами та зібрати кришечки.
50 браслетів за 2000 гривень

Інформацію про збір коштів на так звані браслети виживання розмістила у соцмережі Facebook волонтерка, працівник редакції "Сім днів" Світлана Пікула. Вона написала, що після поїздки на схід вирішили зробити такі подарунки для бійців і що дівчата-волонтерки вже навчилися їх плести. Але це недешево. Адже на один браслет витрачається до 5 метрів паракорду – легкого нейлонового троса – та ще плюс фурнітура.

Рівнян просять допомогти з виготовленням рятівних браслетів

"На 50 браслетів приблизно потрібно до 2000 грн. Тож просимо хто скільки може допоможіть!!!" – написала п. Пікула.
Цей браслет у необхідний момент може перетворитися одним рухом у 4-5 метрів міцного шнура. Його можна використати для зв'язування, витягування товариша із багнюки, підв’язування речей до рюкзака, одягу чи власного тіла, вивішування одягу для просушки, накриття тенту, розведення вогню тощо.

Допомогти можна, переказавши кошти ГО "ДАР". Картковий рахунок, відкритий у ПриватБанку, 5168 7420 2406 0265, Грушецький Валерій Андрійович, з поміткою - для паракорду.


Півмільйона кришечок для протезу

У Рівному збирають кришечки на протези для військових [+Відео]

Кришки від води, молока, газованих напоїв. Різного кольору і розміру, нові та вживані. Головне аби чисті. В Україні віднедавна почали впроваджувати західну технологію переробки пластику. Завдяки їй використані кришки перетворюються на протези. Без них, на жаль, не обійтися багатьом з тих, хто повернувся додому після війни на Сході.
Протези із пластику не менш міцні, ніж з металу, але мають суттєву перевагу – вони набагато легші. Загалом на один протез, наприклад, руки йде півмільйона кришечок. Тож попереду у благодійників немало роботи. Ініціативу зі збору пластикових крищечок підтримали і у Рівному.

Звертаємося до усіх рівнян! Шановні мешканці міста та прилеглих селищ! Звичайна кришечка з будь-якої пет-пляшки – ця дрібничка є тією самою сировиною, з якої виготовляють протези та деталі до них. Саме ця сировина, яку ми завжди не задумуючись викидаємо у смітник, – БУДЕ ДОПОМАГАТИ НАШИМ ЗАХИСНИКАМ, які були скалічені на війні, дасть змогу їм повернутися до звичайного життя, замінивши втрачені частини тіла на протези. І саме ВИ зможете допомогти їм у цьому. НЕ БУДЕМО БАЙДУЖИМИ ДО НАШИХ ЗАХИСНИКІВ!

У Рівному збирають кришечки на протези для військових

Шукати ж місця збору пластику рівнянам варто у торгівельних мережах, громадських місцях та закладах громадського харчування.





На правах реклами