Ми у Facebook
21.09.2015, 07:15

До ювілею Києво-Могиляської академії випустили святкову марку

18 вересня 2015 року у великій операційній залі Головпоштамту Укрпошта презентувала та здійснила спецпогашення поштового блоку з однієї марки «Національний університет “Києво-Могилянська академія”. 400 років», присвяченого ювілею одного з найвідоміших навчальних закладів України.
В урочистій церемонії взяли участь Президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Андрій Мелешевич, в.о. директора Київської міської дирекції Укрпошти Олександр Зубик та український художник Микола Кочубей.

"Укрпошта" запустить мобільний додаток для відстеження відправлень

«Ідея випустити філателістичну продукцію до 400-літнього ювілею Києво-Могилянської академії виникла ще рік тому, – зазначив на церемонії спецпогашення керівник Київської міської дирекції Укрпошти Олександр Зубик. – Робота над створенням поштового блоку та дизайном конверту першого дня велася за активною участю керівництва Києво-Могилянської академії. І нарешті сьогодні Укрпошта презентує поштовий блок з однією маркою».

«Електронне повідомлення» від Укрпошти - нові можливості та переваги

За словами Олександра Зубика, ця поштова мініатюра має стати особливо важливою та цінною, як для Києво-Могилянської академії, так і для всіх українців. «Адже марки є одним з символів нашої держави, який презентує Україну в світі. Впевнений, що цей поштовий блок через багато років зможе розказати про славетну історію Києво-Могилянської академії», – сказав він.

Над зображеннями працював відомий український художник Миколай Кочубей. А спільна робота над проектом тривала близько 9 місяців.



Номінал марки складає 7,65 грн., тираж – 40 000 примірників. Наразі поштовий блок з однієї марки «Національний університет “Києво-Могилянська академія”. 400 років» можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій Україні.





На правах реклами