Ми у Facebook
22.09.2015, 18:00

Баварці привезли у Рівне гуманітарну допомогу

Делегацію товариства «Гуманітарна допомога Україні з Баварії» у Рівному зустріли як давніх друзів. І це не дивно, оскільки міська влада підтримує тісні контакти з німецькими благодійниками вже понад 20 років.
Під час сьогоднішньої зустрічі міського голови Рівного Володимира Хомка з німецькою делегацією мер подякував представникам товариства за матеріальну і моральну підтримку.

На Рівненщині вшанували загиблих у зоні АТО

– Ваша турбота про наших людей завжди була актуальною, – зауважив Володимир Хомко. – А зараз, коли держава переживає складний час, коли на сході України – війна, на якій Рівне втратило вже 15 своїх синів, – особливо злободенна. Надзвичайно важлива й ваша моральна підтримка. Ми це неабияк цінуємо.



До речі, за час багаторічної співпраці баварське товариство надало значну допомогу різним соціальним та медичним закладам Рівного та області. Лише торік, скажімо, німецькі благодійники привезли медичного обладнання (лікарняні функціональні ліжка, матраци для хворих з опіками, дефібрилятори, інвалідні візки тощо), яке розподілили між Рівненським військовим госпіталем та міською лікарнею, на 200 тисяч євро. За їх сприяння свого часу було організовано практику для рівненських неврологів та безкоштовні операції для мешканців Рівного у лікарні «Милосердні брати» у м. Регенсбурзі, стажування у дитсадку «Святої Маріен» міста Оберфіхтах. Крім того, організовано гастролі дитячого танцювального колективу «Полісяночка», а також відпочинок рівненських дітей у німецьких сім’ях.



Цього разу представники товариства «Гуманітарна допомога Україні з Баварії» привезли до Рівного медичне обладнання, милиці, інвалідні крісла тощо, які передали управлінню праці та соціального захисту населення міськвиконкому, Рівненському пологовому будинку, центральній міській лікарні та притулку для неповнолітніх, що в Олександрії.

У центрі Рівного зберуться представники товариства глухих у вишиванках

Подякувавши Володимирові Хомку за теплий прийом, голова товариства «Гуманітарна допомога Україні з Баварії» Антон Грауфогль, висловив сподівання, що дуже скоро на сході України настане мир.
– Але насамперед, – наголосив він, – оскільки попереду вибори, особисто вам хочу побажати перемоги.



На завершення Антон Грауфогль зауважив, що дружні контакти між німецьким містом Оберфіхтах та українським Рівним і надалі будуть продовжуватися.

За матеріалами 7 днів.





На правах реклами