Ми у Facebook
23.09.2015, 14:15

Пенсіонери та бюджетники у жовтні отримають доплату

Із 4 жовтня українські пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень. Про це у програмі “10 хвилин з прем'єр-міністром”, яка транслювалася на українських телеканалах, заявив прем'єр-міністр України Арсеній ЯЦЕНЮК.
Що стосується виплати підвищених зарплат, то, як повідомив Яценюк, бюджетники вже отримали авансові виплати, а підвищені зарплати для бюджетників будуть виплачені у першій декаді жовтня.

Зарплати бюджетників, за планами уряду, повинні вирости на 13-19%.
До речі, востаннє зарплати бюджетникам та пенсії піднімалися у 2013 році. Відтоді відбулося значне зростання тарифів на комунальні послуги, а також зросли ціни на більшу частину продуктів і промислових товарів, пише napensii.ua.

Бюджетники Рівного отримають на зарплати майже 14 мільйонів

Закон про підвищення соцстандартів з 1 вересня оприлюднений у газеті "Голос України" у суботу і набув чинності з 20 вересня. Верховна Рада прийняла законопроект п'ять днів тому, у четвер, 17 вересня. Підвищити пенсії і зарплати погодилося конституційна кількість депутатів – 340, з усіх фракцій і груп. Наступного дня закон підписав Президент.

Відповідно до ухвалених змін, з 1 вересня 2015 року всі соціальні стандарти зростуть у середньому на 13%. Загалом же, внаслідок збільшення прожиткового мінімуму, зростуть понад 80 видів соціальних виплат, допомог, компенсацій, стипендій тощо для більш ніж 12,5 мільйона громадян, інформує rv.gov.ua.

Українцям збільшили зарплати та пенсії

Отже, з 1 вересня мінімальна зарплата підвищена до 1378 грн, мінімальна пенсія – до 1074 гривні, а прожитковий мінімум становить 1330 грн, або трохи більше $61 на місяць.

До цього мінімальна зарплата становила 1218 гривень (що еквівалентно близько $55), мінімальна пенсія – 949 гривень ($43), прожитковий мінімум – 1218 гривень.





На правах реклами