Ми у Facebook
24.09.2015, 15:15

У волинських лісах виловили 80 копачів бурштину

За фактом незаконного видобутку бурштину-сирцю на території Маневицького району Волинської області затримано близько 80 копачів-старателів. Відкрито кримінальне провадження.
«Під час проведення спецоперації щодо припинення незаконного видобутку бурштину-сирцю на території Маневицького району працівниками міліції затримано близько 80 копачів-старателей. Переважна більшість із них жителі сусідніх областей. Щодо частини затриманих складено адміністративні протоколи. Відкрито кримінальне провадження», - наголосили в прес-службі ГУМВС України у Волинській області.

На Рівненщині бурштинокопачі штурмували прикордонний загін, є постраждалі

В межах кримінального провадження проведено обшуки, під час яких вилучено чотири автомобілі, 200 тисяч гривень, близько 1 кг бурштину-сирцю та старательський інвентар, передає Укрінформ

Наразі, за запевненням начальника Воланського ГУМВС Петра Шпиги, загрози для дестабілізації ситуації в регіоні немає.

"Ситуація в районі контролюється. Навколо території, де відбувався незаконний видобуток каміння, розставлені блокпости, на яких чергують працівники міліції та громадські активісти", - підкреслив Шпига.

Бурштинокопачі з Рівненщини перебираються на Волинь

Нагадаємо, що загострення ситуації навколо незаконного видобутку бурштину в Маневицькому районі сталося у вівторок, 22 вересня, коли на Волинь прибули близько тисячі старателів з сусідніх областей - Рівненської, Львівської та Житомирської.

Вони викопували бурштин варварським способом, понівечивши за добу декілька гектарів лісу. До вирішення проблемної ситуації було залучено правоохоронців та громадських діячів, загальною кількістю до тисячі осіб (в тому числі більше 500 міліціонерів-спецпризначенців із 5 регіонів України).

Спецоперація з припинення незаконного видобутку почалася ранком у середу, 23 вересня. Правопорушники чинили опір, перекривали Варшавську трасу, агресивно поводились з представниками місцевої влади. Але вже ввечері всі дороги були розблоковані, ситуація стабілізувалася.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ