Ми у Facebook
20.11.2015, 18:00

Що робити рівнянам, які стали свідками порушень Правил дорожнього руху

Користувачі соціальних мереж продовжують розміщувати фото транспортних засобів, водії яких порушили правила зупинки та стоянки, зокрема в обласному центрі.
Кожен такий факт порушення працівниками ДАІ береться до уваги і проводиться детальна перевірка.

На Рівненщині автомобіль збив пішохода

Водночас правоохоронці нагадують, що у більшості випадків у працівників Державтоінспекції відсутні законодавчі підстави для складання адмінпротоколу на водія-порушника. Останні часто категорично заперечують свою причетність до скоєння порушення ПДР (не я був за кермом, це було три роки назад, це фотомонтаж та ін.).

Рівненщина: водій насмерть збив пішохода і втік з місця пригоди

Враховуючи вище викладене у ДАІ звертають увагу на те, що для оформлення адміністративного протоколу на водія-порушника на фото мають бути наступні дані:

- дата порушення;

- час порушення;

- місце порушення;

- чіткий номерний знак автомобіля;

- контактний телефон свідка (особи, яка сфотографувала порушення), щоб у подальшому інспектори ДАІ могли звернутися до нього для отримання пояснень.

Згідно із статтею 251 Кодексу України про адміністративні порушення зазначені вимоги щодо фіксації порушення є доказами у справі та підставою
для складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Однак найкращим та найоперативнішим вирішенням питання складання адміністративного протоколу на водія, який порушив правила зупинки та стоянки, є негайний виклик на місце порушення наряду ДАІ за номером телефону чергової частини УДАІ УМВС (0362) 63-58-21.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ