Ми у Facebook
25.09.2015, 13:45

Міністр оборони відвідав Героя АТО з Рівненщини у США

У рамках візиту до США, Міністр оборони України відвідав Військово-медичний центр ЗС США імені Ріда, де лікуються українські учасники АТО.

Генерал-полковник Степан Полторак ознайомився із можливостями Військово-медичного центру щодо лікування та реабілітації військовослужбовців після отримання важких поранень.

Рівненщина: учасникам АТО виплатять майже 100 тисяч

Під час перебування у медичному закладі Міністр оборони України Степан Полторак відвідав поранених під час АТО українських військовослужбовців, які лікуються у цьому закладі.

За особисту мужність та героїзм, проявлені під час виконання спеціальних завдань в ході АТО Міністром оборони України був нагороджений нагрудним знаком «За військову доблесть» та грошовою премією Герой України полковник Ігор Гордійчук. Очільник вітчизняного оборонного відомства побажав Герою скорішого одужання та повернення на Батьківщину.

На Рівненщині стартує осінній призов: кого і коли покличуть служити

Нагадаємо, уродженець села Залізниця Корецького району, полковник ЗСУ, офіцер Головного командного центру Генштабу Герой України Ігор Гордійчук очолював загін спецназу під час виконання завдань в тилу противника, протягом 12 діб у серпні розвідники Гордійчука утримували контроль над Савур-Могилою, відбиваючи нічні штурми бойовиків. Полковник був неодноразово контужений, але позицій не покинув. Ігор Гордійчук останнім пішов з висоти та рейдовими діями по тилах противника вивів особовий склад з-під вогню. У ході стримування атак терористів отримав тяжке поранення голови і 30 серпня у непритомному стані був доставлений до лікарні Дніпропетровська. Переніс кілька операцій.

21 жовтня Указом Президента полковнику Гордійчуку присвоєно Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка». У вересні полковник також був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького II та III ступенів.





На правах реклами