Ми у Facebook
27.09.2015, 20:00

У ніч на 28 вересня на небі з’явиться «кривавий Супермісяць»

Що це означає для рівнян з точки зору астрономії, астрології та повсякденного життя?


З точки зору фотографа

Якщо небо не буде вкрите густими хмарами і не йтиме дощ, жителі Рівного зможуть побачити і навіть сфотографувати на смартфон вражаюче явище – Повня, Повне місячне затемнення і Супермісяць одночасно!

Починаючи з 02:11 GMT, упродовж цілої години, Місяць буде знаходитись у перигеї, найближчій до Землі точці своєї орбіти. Тому він матиме вигляд на 30% яскравіший і на 14% більший, ніж завжди.

Особливо ефектна картинка, якщо ви побачите і сфотографуєте кругле небесне світило близько з іншими об’єктами - деревами чи дахами будинків, силуетами людей.



Фахівці NASA радять: щоб сфотографувати Супермісяць на смартфон, треба отримати правильний баланс білого. Для цього слід натиснути на екран і тримати палець на зображенні Місяця (у даному випадку це фокус). Затим, трохи переміщаючи палець вверх або вниз, можна висвітлити або затемнити експозицію.

Тим, хто використовує цифрову дзеркальну камеру, рекомендується використати налаштування балансу білого «денне світло». Також не слід забувати, що Місяць рухається по своїй орбіті, що теж треба врахувати в настройках швидкості затвора, пише портал NOI.md.


З точки зору астрономії

Це вже п’ятий «Супермісяць» і друге місячне затемнення у 2015 році. У ніч на 28 вересня Земля опиниться на прямій лінії між Місяцем і Сонцем, і тому сонячні промені на шляху до Місяця втратять короткі хвилі і супутник нашої планети набуде зловісного криваво-червоного вигляду…

Багряний Місяць 4 квітня - що це означає для рівнян

Наступного разу такий ефектний Супермісяць можна буде спостерігати аж у 2033 році!
Наступного разу такий ефектний Супермісяць можна буде спостерігати аж у 2033 році!


Повне місячне затемнення 28 вересня 2015 року можна буде побачити практично на всій території України.
Тривалість – 3 години 20 хвилин, повна фаза – 1 година 12 хвилин. Початок о 01:07 UTC (за Гринвічем) або о 04:07 за київським часом. Максимальна фаза о 0 4:27 UTC або о 07:27 за київським часом.
На карті червоним кольором позначені частини Земної кулі, де повне місячне затемнення буде видно на 100%, синім кольором - частково.


Джерело карти: Timeanddate.com

З точки астрології

Повне затемнення Місяця – відправна точка для важливих змін, завершення чогось в особистому житті, внутрішньому світі чи суспільстві в цілому. Якщо є щось, з чим треба розпрощатися – дитячі комплекси, шкідливі звички, застаріла модель поведінки або стосунки, які повністю себе вичерпали – саме час це зробити!

Місячне затемнення діє більше на емоції, ніж розум, тому не треба з ходу приймати доленосні рішення, не можна діяти зопалу. Оскільки зростає вірогідність конфліктів та неадекватних вчинків, краще на якийсь час відсторонитися і зайнятися чимось спокійним та звичним, просто подумати…

Астрологи вважають, що місячні затемнення, незалежно від того, бачимо ми їх чи ні, впливають на самопочуття, емоційний та психічний стан людей. У ці дні, ймовірні рецидиви психічних захворювань, різкі перепади настрою, безпричинний плач та примхи дітей. У суспільстві ймовірні сплески агресії.

Затемнення 28 вересня 2015 відбувається на зодіакальній осі Овен - Терези, а це означає, що на першому місці – відносини, партнерство, боротьба за вплив і владу, суперництво між войовничим Овном і миролюбними Терезами. І все ж астрологи вважають, що на цей раз перевага за Терезами, які допомагають мирно домовитись, знайти компроміс і гармонію.

Хочеш змінити долю – чекай затемнення


З точки зору прикмет і забобонів

Криваво-червоний Місяць з давніх-давен вважається зловісним знаменням, яке попереджає про велику біду, війну та страждання. Це явище наші предки спостерігали перед монголо-татарською навалою.



А в ніч на 15 квітня 2014 року повне місячне затемнення викликало неабиякий ажіотаж у ЗМІ. Саме 15 квітня почалася антитерористична операція на півночі Донецької області, Нацгвардія прибула на передову, Слов’янськ завмер в очікуванні штурму, в Верховна Рада визнала Крим окупованою територією.


СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Багряний повний Місяць 8 жовтня - чого чекати й чого боятися

Чи буде війна? Прикмети, знаки, знамення

На небі з`явилися «жидівські кучки». Що це означає?





На правах реклами