Ми у Facebook
28.09.2015, 16:00

На Рівненщині чоловіка порізав сусід-росіянин

Чи наніс ножове поранення випадково, перевіряють рівненські правоохоронці.

У селі Сергіївка Рівненського району сусіди ворогують уже кілька років. А нещодавно чергова словесна баталія закінчилась різаниною. І, як стверджує її винуватець, сталося це випадково.

55-річний громадянин Російської Федерації приїхав на територію України ще у 2011 році. Чоловік придбав земельну ділянку на території села Сергіївка і почав будуватися. З того часу і жив у Рівненському районі згідно із посвідкою на тимчасове проживання, яка нині продовжена до 30 вересня.

Рівненщина: брат порізав брата

Відтоді, як 44-річний рівнянин приїхав у село, між чоловіками з різних причин не раз виникали суперечки. Востаннє каменем спотикання стало будівельне сміття, яке переселенець залишив поблизу свого будинку, бо зводив бетонний паркан. Сусіду навпроти не подобався такий пейзаж, коли він виїжджав зі свого подвір’я. Тому, завбачивши односельця на вулиці, попрямував на «розбірки». Як тільки запас слів закінчився, чоловіки почали погрожувати один одному ножами. Урешті, під час шарпанини росіянин вдарив у живіт свого сусіда розкладним ножем, який носив із собою. Як згодом пояснив слідчому – з необережності.



Поранений зумів дійти на власне подвір’я. Швидку медичну допомогу викликали сусіди. Лікарі з проникаючим пораненням живота та геморагічним шоком госпіталізували чоловіка в реанімаційне відділення центральної міської лікарні м.Рівне.

На Рівненщині суперечка в лікарні призвела до ножового поранення

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Наразі винуватець заперечує, що наніс тілесні ушкодження умисно. Тому, за якою статтею відповідатиме перед Законом, вирішуватиметься після допиту потерпілого та проведення всіх необхідних експертиз. Досудове розслідування триває.

Марія ЮСТИЦЬКА,
Рівненський РВ УМВС України
в Рівненській області





На правах реклами